Mustafa Bakacak

28 Nisan 2024, Pazar 07:00

Bilecik'te birlik kadınlara emanet

Bilecik’te 25 Nisan’da iki birliğin başkanını belirlemek için seçim yapıldı. Bilecik Belediyeler Birliği’nin yeni başkanı seçime tek aday olarak katılan Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin oldu.

Tekin, 22 üyenin tamamının oyunu aldı. Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği Başkanlığına Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı seçildi. AK Parti’li Tekin’i MHP’li Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna’nın, CHP’li Şubaşı’nı MHP’li Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak’ın önermeleri de örnek bir davranış oldu. İki birliğin kadınlara emanet edilmesinin ardından başkanlar “Rozetlerimizi çıkardık, Bilecik için hizmet zamanı” mesajı verdi.

HATAY DEPREMİN YARASINI PAMUK İLE SARIYOR

Asrın felaketinin yıktığı Hatay, 180 bin ton ile pamuk üretiminde Türkiye’de 4’üncü sırada yer alıyor. Hatay’da pamuk üretiminin devamlılığının sağlanması ve depremzede çiftçilerin yeniden ayağa kalkması amacıyla destekler devam ediyor. ‘Hatay Depremin Yaralarını Pamuk ile Sarıyor’ projesi çerçevesinde Antakya, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Hassa, Belen, Altınözü ilçelerindeki 3 bin çiftçiye 21.3 milyon liralık sertifikalı pamuk tohumu dağıtıldı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bu desteğin üretimin arttırmasına ve kaliteli ürün elde edilmesine ciddi katkı sunacağını dile getirdi.

MELİKGAZİ’DEN SOKAK HAYVANLARINA KÖY

18 Nisan 2024, Perşembe 07:00

Erişilebilir tiyatro engelleri kaldırdı

‘Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi’, ‘Sesli Adımlar’ gibi etkinliklerle erişilebilir hayatı destekleyen Türk Telekom, Erişilebilir Tiyatro Projesi ile görme ve işitme engelli sanatseverlere görsel, işitsel ve fiziksel engelleri aşan bir deneyim ile tiyatro keyfi yaşatıyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosu işbirliği ile Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) hayata geçirilen projede, bu kez ‘Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam’ oyunuyla çocuklar konuk edildi. Görme ve işitme engelli çocuklar; oyundan önce obje, kostüm ve dekorlara dokunarak sahneyi tanıdı. Canlı betimleme uygulamasıyla mekân, zaman, karakterler ve sessiz gelişen olayların anlık olarak anlatıldığı çocuklar, ayrıntıları kaçırmadan tiyatro izledi.

MUĞLALI BAŞKANLAR ATA’NIN HUZURUNDA

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yeni seçilen CHP’li 11 ilçe belediye başkanı Tamer Mandalinci (Bodrum), Sezer Durmuş (Dalaman), Aytaç Kurt (Datça), Alim Karaca (Fethiye), Acar Ünlü (Marmaris), Ali Erdoğan (Köyceğiz), Gonca Köksal (Menteşe), Fevzi Topuz (Milas), Evren Tezcan (Ortaca), Mehmet Caner (Ula) ve Mesut Günay (Yatağan) ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Aras, Anıtkabir Özel Defteri’ne “Adil bir yönetim anlayışı benimseyeceğime söz veriyorum. Geçmişin ve geleceğin beşiği Muğlamıza yorulmadan hizmet edeceğim” diye yazdı.

YALNIZ ANNELERE PSİKOLOJİK DESTEK