Mustafa Bakacak Sakarya doğaseverleri yürüyüşe bekliyor
HABERİ PAYLAŞ

Sakarya doğaseverleri yürüyüşe bekliyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılında ‘Doğa Yürüyüşleri’ projesini başlatmıştı. Her yaştan insanın katılabileceği sporlardan biri olmasının yanı sıra sağlık açısından da birçok yararı olan doğa yürüyüş Sakaryalıların her yıl artan ilgisiyle günümüze ulaştı.

Sakarya doğaseverleri yürüyüşe bekliyor

Şehrin doğal güzelliklerine yolculuk yaptıracak yürüyüşler bu yıl yedi parkurda düzenlenecek. İlki 28 Nisan’da Karagöl – Kılavuzlar – Sultanpınar parkuruyla başlayacak. İlkbahar dönemi 9 Haziran’da Serdivan parkuruyla sona erecek. Bu yürüyüşlere katılmak isteyenlerin sakarya.bel.tr adresinden kayıt yaptırıp risk belgesi doldurması gerekiyor.

Haberin Devamı

Sakarya doğaseverleri yürüyüşe bekliyor

GAZİANTEP’TEN ANNEYE SÜT BEBEĞE CAN

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla başlattığı ‘Anneye Süt Bebeğe Can’ projesi beş yaşına girdi. Erken doğum ile bebek ölümlerinin önüne geçmeyi, anne adaylarının hamilelik döneminde ihtiyaç duyduğu kalsiyumu sağlamayı amaçlayan projede bugüne kadar 132 bin 747 anne adayına ulaşıldı. Üreticiden alınan sütün sterilizasyon ve paketleme işlemi sonrası 10 ekip tarafından 15 bin 395 gebe anneye dağıtımına devam ediliyor.

Sakarya doğaseverleri yürüyüşe bekliyor

YEŞİL PROJE KAYSERİ’NİN HAVASINI DEĞİŞTİRECEK

Kayseri’de çevreci ve doğa dostu etkinliklere bir yenisi eklendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kayseri Büyükşehir ve Talas belediyelerinin işbirliğinde ağaçlandırma programı gerçekleştirildi. Yeşil proje kapsamında şehrin üç noktasında 271 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu. Dikilen fidanlar yılda 2 bin 468 ton karbonu tutacak bir yutak alanı oluşturacak. Ağaçlandırılan sahanın iklim değişikliği kaynaklı şiddetli yağışları ve bu sebeple görülen selleri engellemesi, hava kalitesini artırması öngörülüyor.

Sakarya doğaseverleri yürüyüşe bekliyor

TRABZON DÖNÜŞÜMLE YENİ KİMLİK KAZANACAK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, görevi devralır almaz belirlenen ilk üç büyük projeden biri olan küçük sanayi sitelerinin taşınmasıyla ilgili harekete geçti. Başkan Genç, 1700 bağımsız işletme bulunan beş ayrı küçük sanayi sitesinin temsilcileriyle görüşerek dönüşüm sürecini başlattı. Projeyle küçük sanayi siteleri 65 hektarlık yeni yerine taşınırken, esnaf ve çalışanlar daha konforlu bir ortamla buluşturulacak. Başkan Genç, şehrin doğusuna ticaret ve turizm odaklı bir yerleşim bölgesi kurgusu ile yeni bir kimlik kazandıracaklarını söyledi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder