Bilim - Teknoloji Steve Jobs hayatta olsaydı iphone'lar farklı gözükecekti
Paylaş
Steve Jobs hayatta olsaydı iphone'lar farklı gözükecekti

iPhone'un ön yüzünde yer alan tek tuşu ve ses açma kapama butonları haricinde cihazın arka yüzünde herhangi bir buton bugüne kadar görmedik. Ancak Apple'ın efsane ismi Steve Jobs'ın ilk iPhone modelinde cihazın arka yüzünde tuş düşündüğü ortaya çıktı

Steve Jobs'ın iPhone'ların arka yüzünde tuş hayal ettiği; ancak bu fikrinin sonradan değiştiği ortaya çıktı.

Brian Merchant imzalı kitap, “Tek Cihaz: iPhone’un Gizli Tarihi” adını taşıyor. Kitap için 19 yılı aşkın bir süre boyunca Apple’da tasarımcı olarak görev yapan Imran Chaudhri ile konuşan Merchant, ilginç bilgilere ulaşmış. Orijinal iPhone tasarımının tuş barındırmadığını söyleyen Chaudhri, daha sonra ihtiyaç üzerine ana ekran tuşunun telefona yerleştirildiğini belirtiyor.

Tecrübeli tasarımcı ana ekran tuşunun yerleştirilmesinin ardından Jobs’un telefonun arkasına da bir tuş eklemek istediği bilgisini veriyor. Apple kurucusunu bu fikirden kendisinin vazgeçirdiğini dile getiren Chaudri, Jobs’a insanların cihaza güvenmelerini sağlamaları gerektiğini söylediğini de ifade ediyor.

Jobs’un en önemli yönlerinden birisi de tasarım konusundaki titizliği ve katılığıydı. Dolayısıyla Chaudhri’nin Jobs’u arka panel tuşundan vazgeçirmiş olmasının görünenden daha zor bir başarı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Haberin Devamı