Bilim - Teknoloji Robotaksi Yarışması için başvurular başladı
Paylaş
Robotaksi Yarışması için başvurular başladı

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında Bilişim Vadisi, BMC ve TÜBİTAK yürütücülüğünde geleceğin otonom sürüş algoritmalarının geliştirilmesi için düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması için başvurular başladı. Başvuru için son tarih 20 Şubat 2024.

Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması Özgün Araç ve Hazır Araç Kategorisi olmak üzere iki kategoride düzenleniyor. Özgün Araç Kategorisinde yarışan takımlar A'dan Z'ye bütün araç üretimini ve yazılımını yaparak en iyisi olmak için yarışacak. Hazır Araç Kategorisinde ise takımlar TEKNOFEST kapsamında sağlanan otonom araç platformlarında yazılımlarını çalıştıracak. Her iki kategori için de geçerli olan gerçek bir pist ortamında otonom olarak çeşitli görevleri yapmak olacak.

Lise, ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri ile mezunların takım olarak katılabildiği yarışmada lise öğrencilerinden oluşan takımlar ile üniversite ve üzeri seviyeden oluşan takımlar aynı kategoride yarışacak. Her iki kategori için de geçerli olan gerçek bir pist ortamında otonom olarak çeşitli görevlerin yapılmasının ve otonom sürüş algoritmalarının geliştirilmesinin asıl amaç olduğu yarışmanın finalleri Ağustos 2024’te gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Yarışma sonucunda “Özgün Araç Kategorisinde” dereceye giren birinciye 200 bin TL, ikinciye 150 bin TL, üçüncüye 120 bin TL ödül verilecek. “Hazır Araç Kategorisinde” ise birinci 150 bin TL, ikinci 120 bin TL, üçüncü ise 100 bin TL’lik para ödülünün sahibi olacak.

Haberin Devamı