Sayım Çınar Sayım'ın bavulu
HABERİ PAYLAŞ

Sayım'ın bavulu

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri ,bu yıl yazar Selim İleri, tarihçi Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu, koro şefi Ahmet Hatipoğlu ve Zeugma Antik Kenti ve Müzesi’nin oldu. Ödüller, edebiyat aşkını İstanbul tutkusuyla harmanlayıp kişisel anılarını şehrin geçmişiyle bir araya getirdiği eserlerinde gelenekle yeni arasında köprü rolü üstlendiği için Selim İleri’ye, Türk tarihini evrensel bir boyuta taşıması dolayısıyla Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu’na, klasik Türk ve tasavvuf müziğini geniş kitlelere ulaştırması nedeniyle de Ahmet Hatipoğlu’na verildi. Ayrıca, Türkiye’nin arkeolojik birikimini akademik dünya, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve yerel yönetimler işbirliği ile dünya mirasına sunulacak bir zenginlikte sergiledikleri için Zeugma Antik Kenti ve Müzesi de ödüle layık görüldü.

[[HAFTAYA]]

Ülkemizde En Çok Basılan Sinema Kitabı

100 Yılın 100 Filmi- Atilla Dorsay/Remzi Kitabevi

Atilla Dorsay’ın ilk kez 1996’da yayınlanan kitabı ‘100 Yılın 100 Filmi’ 7. basımını yaptı. Remzi Kitabevi’nin bu kez cep kitabı formatında yayınladığı kitap, sinemanın 100. yılı dolayısıyla Dorsay’ın gözünden en iyi 100 filmi anlatıyor. Yeniden gözden geçirilerek yayınlanan kitap, böylece ülkemizde en çok basılan sinema kitabı oldu. ‘Hoşgörüsüzlük’ten ‘Rüzgâr Gibi Geçti’ye, ‘Kazablanka’dan ‘Ucuz Roman’a, ‘Hiroşima Sevgilim’den ‘Üç Renk Üçlemesi’ne kadar uzanan bu çalışmayı kütüphanenizde bulundurmalısınız.

Tarihi Macera ile Karşı Karşıyayız

Sapkın- S.J. Parris/Doğan Kitap

16. yüzyıldaki engizisyon ortamında geçen ‘Sapkın’ tarihi bir macera romanı. İngiliz yazar S.J. Parris’in kaleme aldığı roman Tanrı’nın gizemini, inancı ve yerkürenin hareketlerini irdeliyor. Kodların, şifrelerin, gizemin, aşkın dünyasında entrika ve cinayet atmosferlerinin son derece başarılı çizildiği ‘Sapkın’ okuyanı, karanlık bir yüzyılın labirentlerinde gezdirirken engizisyon ile geleneğin acımasızlığını hissettiriyor. Romanın, Rönesans felsefesini biçimlendiren İtalyan filozof Giardano Bruno’yu kendine kahraman olarak seçtiğini de düşünecek olursak, kaçırılmamış gereken bir tarihi macera ile karşı karşıyayız.

Korkma, Kendini Koy Ortaya

Önünde Boş Bir Uzam- Demir Özlü/Yapı Kredi Yayınları

Demir Özlü vaktiyle art arda yazdığı ‘Bir Beyoğlu Düşü’, ‘Berlin’de Sanrı’ ve ‘Kanallar’ adlı üç anlatı kitabına, yirmi yıl sonra, yenisini ekliyor: ‘Önünde Boş Bir Uzam’. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan kitapta Berlin’de yazından düşünceye, tarihten siyasete uzanan konuların ortasında yalnızlığının izini süren, kafelerde ve istasyonlarda gölgesini gezdiren yazarı “sen” diye anlatıyor Demir Özlü. Okur, yazarla birlikte soluyor bir büyük kenti.

Maceralı, Riskli ve Tutkulu 40 Yıl


Mezopotamya Ekspresi-Bir Tarih Yolculuğu- Cengiz Çandar/İletişim Yayınları

Gazeteci Cengiz Çandar’ın, Filistin kamplarından Cumhurbaşkanlığına, Amerika’dan Irak’a, Suriye’den İran’a uzanan yolculuğu tarihe ışık tutuyor. Bu seyahat, Cengiz Çandar’ın Yaser Arafat’tan Celal Talabani’ye, Barzani’den Abdullah Öcalan’a, Turgut Özal’dan Recep Tayyip Erdoğan’a, İlker Başbuğ’dan Paul Wolfowitz’e pek çok isimle özel görüşmelerini; Amerika, Suriye, Filistin, Irak ve İran hattında geçen hareketli yıllarını; Kürt sorununa çözüm bulmak için kurduğu köprüleri; kaçak yaşadığı dönemi ve bugüne kadar hiçbir yerde yayımlanmamış daha pek çok anısını taşıyor günümüze.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder