Deniz Sarıhanlıoğlu Çifte festival
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, ne zaman gri gökyüzü şehri sarsa aklıma Fikret Kızılok’un o şahane dizlerini getiririm; “Her gecenin sabahı, her kışın bir baharı, her şeyin bir zamanı, benim dermanım yok.” Kıştan, kasvetli havadan yorulan bedenlerimizin pek çok şeye dermanı olmadığı doğru. Ancak elbette güneş, saklandığı yerden çıkıp bize yeniden gül yüzünü gösterecek. Günler uzamaya, doğa değişmeye, toprağın altı hareketlenmeye başladı bile. Kısacık Şubat, zorlu Mart ve güzel yüzünü bizden Nisan’da da çokça esirgeyen Nisan’ın sonu artık bahar. Çok sevdiğimiz, iyi hissettiren, gençleştiren, güzelleştiren, kalplerimize çocuk heyecanı bırakıveren bahar geldi bile! Elimizden tutup bizi, kırlara, ormanlara, deniz kenarlarına götürecek. O günlere kavuşmak için az sabır gerek. Diğer yandan gelecek baharı karşılamadan önce yapılacak harika etkinlikler hatırlatmaya geldim.

Haberin Devamı

BAYINDIR ÇİÇEK FESTİVALİ

Bayındır’ın çiçek, bitki ve ağaç yetiştiriciliğinin ünü gün geçtikçe daha da yayılıyor. Bayındır tabelasını gördüğünüz anda, yolun her iki yanından da bahçeler, seralar, koruluk alanlar beliriyor. Ülkemizin ve dünyanın en büyük şehir belediyeleri, peyzaj için ağaç ve çiçeklerini Bayındır’dan alıyor. Hal böyle olunca, üretici ve halkı buluşturmak, başarıyı kutlamak gerekiyor. Uluslararası Çiçek Festivali’nin
bu yıl 25’incisi 25-28 Nisan tarihleri arasında düzenleniyor. Sadece ilçe üreticilerine değil ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayan Bayındırlı çiçek üreticileri festivali yüzlerce çeşit çiçekle renklendirmeye hazırlanıyor. 25 Nisan Perşembe günü saat 11.00’de Bayındır Şehir Stadyumu’na yapılan açılış töreni ile başlayan festival süresince performans sanatçıları, halk oyunu ekiplerinin gösterileri devam edecek. Alanı ziyarete gelenler, hazırlanan fotoğraf çekim alanında Uluslararası Bayındır Çiçek Festivalini ölümsüzleştirebilecekler. Festival kapsamında 26 Nisan Cuma akşamı Türk müziğinin sevilen grubu Sakiler, 27 Nisan Cumartesi günü ise Türk pop müziğinin güçlü ismi İrem Derici Şehir Stadyumu’nda sahne alacak. Tüm etkinlikler Bayındır Belediyesi tarafından ücretsiz yapılacak.

Haberin Devamı

MANİSA MESİR MACUNU FESTİVALİ

Yaşı benim gibi 40 civarı olanların, çocukluk anılarına yer etmiş bir anıdır Mesir Festivali! Her şekerin yenmesine izin verilmeyen evlerde annelerimizin, “bak bu şifalı bundan istediğin kadar ye” dediği, renkli paketleri ile çok severek tükettiğimiz mesir macunu artık, UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne alındı. Ayrıca bu yıl 484’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte başladı ve 28 Nisan Pazar günü Sultan Camii kubbe ve minarelerinden mesir saçımı ile sona erecek. Sergiler, el emeği stantları, sanat ve müzik etkinlikleri ile dolu dolu devam edecek olan festival, 26 Nisan Cuma günü de, 21.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek KÖFN halk konseri ile sürecek! Festival boyu sanat etkinlikleri, sergi ve müzik dinletileriyle 27. Manisa Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın kapanışını içinde barındıracak olan 27 Nisan Cumartesi günü, ünlü şarkıcı Kıraç Manisalı hayranlarıyla buluşacak. 28 Nisan Pazar günü, saat 13.30’da Sultan Camii’nde yapılacak olan mesir saçım töreniyle son bulacak.

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder