Sayım Çınar İtalya sokaklarında aşk
HABERİ PAYLAŞ

İtalya sokaklarında aşk

Kitap fuarının yaklaşmasıyla hareketlilik başladı. Bu hafta fuarda da yayımlanacak yeni bir romandan bahsetmek istiyorum. Gençlik, eğlence, umut, aşk, arkadaşlık ve hayal kırıklıkları ile dolu günlerin içinden geçen bir hikâye bu. Bir yazar, eserini birçok yayınevine gönderiyor. Çoğu cevap vermiyor, diğerleri ise ‘yayın tarzlarına uymadığını’ söylüyor. Ama yazar, romanına inanmaktan vazgeçmiyor. İşte o yazar Federico Moccia. Bu hafta köşemde birbirine benzemeyen altı kitabı tanıtmaya çalıştım.

İTALYA SOKAKLARINDA AŞK

Haberin Devamı

Gökyüzünün Üzerinde Üç Metre

Federico Moccia/April Yayınları

İlk kitabımız Federico Moccia imzalı. İlk aşkı, ilk öpücüğü ve ilk ihaneti anlatan bu roman, yayınlandığı her ülkede özellikle gençler tarafından beğeniyle karşılanıyor. Romantik İtalya sokaklarında yakışıklı ve bir o kadar da serseri Step ile hayalleri ve zengin ailesi arasında sıkışmış güzel Babi’nin masumiyet dolu aşk hikayesine tanık olacaksınız . ‘Dirty Dancing’, ‘Grease’ gibi filmleri unutamayanlar, ilk aşkını ve ilk ilişkisini hatırlamak isteyenler için sarsıcı bir roman. Sonbahardan kışa dönerken bu sıcak öykü herkesin yüreğini ısıtacak. Sadece gençler değil, ebeveyn ve öğretmenler de merak edip bu kitabı okuyabilirler.

[[HAFTAYA]]

DÜNYAMIZIN KADERİNİ BELİRLEYEN SAVAŞ

Asi Melekler

Danielle Trussoni/Doğan Kitap

23 yaşındaki Evangeline, 12 yaşından beri New York’taki Azize Rose Manastırı’nda yaşayan, manastırın kütüphanesinden ve dış yazışmalarından sorumlu bir rahibedir. Annesi Fransız, babası İtalyan olan Evangeline, annesinin bilinmeyen bir sebepten ölümü üzerine babası tarafından ABD’ye getirilerek manastıra teslim edilmiştir. Sadece rahibelerin yaşadığı Azize Rose Manastırı, dünya üzerindeki en kapsamlı melek resimlerine sahiptir. Aynı zamanda çok geniş bir melekbilim (Hıristiyan teolojisinde melekleri inceleyen bilim) kitap koleksiyonu da manastırdadır. Raymond Khoury, ‘Son Tapınak Şövalyesi’nin yazarı bakın kitap için ne diyor? “Danielle Trussoni’nin ‘Asi Melekler’i heyecanlı, harika bir okuma. Nefes kesici, aldatıcı ve benzetmeyi bağışlarsanız şeytanca iyi”.

Haberin Devamı

KİTAPLIĞINIZDA OLMASI GEREKEN ÖYKÜLER

Memurun Ölümü

Anton Çehov/Everest Yayınları

Everest Yayınları ‘Oblomov’, ‘Ölü Canlar’, ‘Semenderlerle Savaş’ gibi klasiklerden sonra şimdi de dünya öykü ve tiyatro edebiyatının tartışmasız en büyük isimlerinden biri olan Anton Çehov’un toplu eserlerini yayımlıyor. Usta çevirmen Mehmet Özgül’ün Rusça asıllarından yaptığı özenli çeviriyle kronolojik olarak yayımlanacak, Çehov kitaplığının ilk cildi olan ‘Memurun Ölümü’ 1880-1884 yılları arasında yazılmış 62 öyküyü kapsıyor. Çehov sevenlere duyurulur.

ÇOCUKKEN GELEN ÜŞÜME ASLA GEÇMEZ

Dünya ve Ben

Juan JosÈ Millas/Hayykitap

İspanyol yazar Juan JosÈ Millas’ın otobiyografik romanı Dünya ve Ben pek çok dile çevrildi. 2007’de Planeta Ödülü’nü, 2008’de Ulusal Öykü Ödülü’nü kazandı. Bir, planın parçasını oluşturan kitaplar vardır, bir de tıpkı trafik ışıklarında aniden fırlayıveren araba misali hayatınıza şiddetle giren kitaplar... İşte Dünya ve Ben, trafik ışıklarında aniden beliren türde bir kitap! Juan JosÈ Millas kendinden yola çıkarak Dünya’yı ve insanın varoluşunu sorguluyor. Yazmanın sınırlarını zorlayarak önce yaralar açıyor ve o yaraları yazının gücüyle dağlıyor.

Haberin Devamı

OSMANLI’NIN EN DRAMATİK YAŞAM ÖYKÜSÜ

Cem

Hakan Kağan/Timaş Yayınları

Cem Sultan’ın dramatik hayat hikâyesini küçükken bir masal gibi anneannesinden, babasından dinleyip de etkilenen çok insan vardır Türkiye’de. Onun adına açılmış internet siteleri, bloglar, entryler hala aktif olarak ziyaret ediliyor. Aynı şekilde, bu hikâye Avrupa’da da efsane gibi dillerden dillere dolaşmakta yüzyıllardır. ‘İmparatorluğun Son Akşamı’, ‘Kuşçubaşı Eşref’ ve ‘Yeniçeri’ romanlarından tanıdığımız Hakan Kağan bu hikâyeyi ‘Cem: Tahtına Kavuşamayan İmparator’ romanında çok başarılı bir şekilde kotarıyor. Osmanlı’nın en dramatik ve trajik hikâyelerinden birinin kahramanı olan Şehzade Cem’in hayatı, Napoli de Capoua Şatosu’nda zehirlenmesiyle son bulmuştu.

DEDEKTİFLİK MACERALARINA YOLCULUK

İstanbul’u Çalıyorlar

Gülsevin Kıral/Günışığı Kitaplığı

Çocuk edebiyatına polisiyenin tadını katan romanlarıyla çok sevilen Gülsevin Kıral dedektiflik maceralarına bir yenisini ekliyor. Gizli Formül Hangi Zarfta?, Berber Pire, Tellal Deve adlı kitaplarıyla tanınan yazar, zekice kurguladığı yeni romanı ‘İstanbul’u Çalıyorlar! Ömer Hepçözer Dedektiflik Bürosu’nda, 11 yaşındaki Mustafa’nın akıl almaz bir davanın çözülmesine yardımcı olmasını konu ediyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder