Bilim - Teknoloji Facebook'tan, Marihuanaya Tam Destek!
Paylaş
Facebook'tan, Marihuanaya Tam Destek!

Facebook yöneticileri, şaşırtıcı kararlar almaya devam ediyor: Temiz enerji yerine, kömür santrallerini beslemeyi seçen sosyal medya kurucuları, şimdi de "esrar"a kafayı taktı.

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal ağı Facebook'un, tepe yönetiminde ilginç olaylar vuku buluyor. Daha önce "Temiz Enerji" yerine kömür santrallerini tercih eden kurucular şimdi de Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde marihuananın (ülkemizde esrar olarak tanınıyor) serbest bırakılması yönünde kampanya başlattılar. Facebook, doğrudan bu kampanyayı desteklemese de, esrar kullanımına destek vermek için, kuruculardan Sean Parker 100.000, Dustin Moskovitz ise 70.0000 dolar bağışta bulundu.

Haberin Devamı

Bilişim otoriteleri, gezegenin en çok tanınan sosyal medya ortamının yöneticilerinin, tehlikeli bir kumar oynadığı yönünde birleştiler. Yalnızca Amerika'da, 100 milyon kişinin en az bir kere denediği düşünülen; dünyada, 165 milyon kişi tarafından kullanıldığı tahmin edilen esrar, pek çok ülkede yasaklı madde sınıfına giriyor. Fiziksel bağımlılık yapmasa da, güçlü psikolojik bağımlılık yapmasıyla dikkat çekiyor. Kullanıldıktan kısa süre içinde, kalp atış oranı yükseliyor, tansiyon düşüyor, kaslar gevşiyor ve ağızda kuruluk oluşuyor. Kullanıcıda aşırı mutluluk gözlenebildiği gibi, aşırı depresif hal ve halüsinasyonlar da gözlemlenebiliyor. Sigara şeklinde sarıldığı için, uzun dönemde, gırtlak kanseri riskini 6 kat oranında artırdığı, bilim adamları tarafınca da ispatlandı. 2007 yılında bir araştırma, şizofreni riskini ciddi biçimde yükselttiğini ortaya çıkardı. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı