Bilim - Teknoloji Chrome 30 farklı olacak!
Paylaş
Chrome 30 farklı olacak!

Resme göre arama yapabilme ve çok daha fazlası, Chrome'un yeni beta sürümünde ortaya çıktı! Deneyin!

Chrome 30 beta, Google'ın web tarayıcısından alışık olmadığımız kadar çok yenilikle beraber gelecek gibi görünüyor. Göze en çok çarpan yeniliklerden bir tanesi ise, resimlere sağ tıklayarak veya uzun tıklayarak "resme göre arama" yapabilme.

Haberin Devamı

Bu işlevi etkinleştirdiğinizde resmi internette aramak üzere varsayılan arama motorunuz kullanılıyor. Yeni sürümde Chrome'un Android uygulamasına da gezintinizi kolaylaştıracak parmak hareketleri ekleniyor, bu arada bu hareketleri yanlışlıkla etkinleştirme olasılığı azaltılıyor. Artık tüm parmak hareketleri, üstteki araç çubuğundan yapılıyor: sağa veya sola kaydırarak sekmeler arasında geçebiliyor, aşağıdan ortaya doğru sürükleyerek sekme seçiciyi çalıştırabiliyor, sağ üst köşeden aşağı sürükleyerek menüyü açabiliyorsunuz.

Chrome'un arka planda kullandığı teknolojilere de bir dizi yeni işlev ekleniyor. Chrome'un Android sürümü artık WebGL, MediaSource API'sı ve ivmeölçeri kullanmaya izin veren DeviceMotion'ı artık destekliyor. MediaSource ise videoların bitrate'ini bağlantı kalitesine göre anında değiştirmeye izin veriyor.

Haberin Devamı

Masaüstü Chrome beta'ya eklenen API'lar arasında WebRTC, konuşma tanıma, uygulama içi ödemeler ve fazlası var. Yenilikler hakkında daha fazla bilgi için Chromium ve Chrome blog'larına göz atabilirsiniz.

Resimlerle: En iyi 24 Chrome web uygulaması!

Kaynak: CHIP Online