Bilim - Teknoloji BlackBerry Android'e mi hazırlanıyor?
Paylaş
BlackBerry Android'e mi hazırlanıyor?

BlackBerry OS ile akıllı telefon dünyasının en köklü isimlerinden biri olan RIM de Android saflarına mı geçiyor? Bu iddianın dayanağı ne?

Son olarak Symbian'ı da geçerek liderliğini ilan eden Android'in hızlı yükselişi sürüyor. Birçok mobil devi için kurtuluşun yolu olarak görülen bazıları içinse çağa ayak uydurmak adına bir zorunluluk olarak algılanan Android'e şimdi de BlackBerry'nin geçeceği iddia edildi.

Haberin Devamı

Yeni Bir BlackBerry mi?

Bu iddiaların ortaya çıkmasına neden olan ise ShopSavy isimli yabancı bir fiyat karşılaştırma motoru oldu. Site yetkilileri istatistiklerinde Android uygulamasının BlackBerry Curve 8520, Curve 8300 ve adı ilk kez duyulan BlackBerry 8600 isimli cihazlarda kullanılmış olduğunu tespit etti. Buradan RIM'in bir Android'li bir cihaz hazırlığında olduğu iddiası hızla yayıldı.

QNX mimarisine ciddi oranda yatırım yapan ve ilk tablet bilgisayarını da bu temele oturtan RIM'in Android'e adım atacağı pek de beklendik bir hamle değildi aslında. Henüz konuyla ilgili olarak gelen resmi bir açıklama yok. Ancak bu haberin üstüne RIM'in atacağı Android'e yakın bir adım sürpriz olmayacaktır.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.