Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Komplike operasyonlar başarılı sonuçlar
HABERİ PAYLAŞ

Komplike operasyonlar başarılı sonuçlar

O kadar çeşitli idrar kaçırma operasyonları yapılıyor ki yöntemler, sonuçlar, olası revizyonlar, komplike mutluluklar merak konusu.

SORUNLARIM DEVAM EDİYOR

SORU: Hocam, 3 yıl önce başarısız bir vajina daraltma operasyonu geçirdim. Dudakların fazla kesilmesi ve içeriden daraltma yapılmamasıyla (ki bunu sizin verdiğiniz bilgilerle fark edip muayene olarak da doktora teyit ettirdim) sorunlarım aynen devam ediyor. Buna ek olarak da idrarımı kesik kesik yapmaya başladım. Arada bir değil, idrarım tamamen bu şekilde çıkıyor. Bunun vajina daraltma operasyonumla ilgisi olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP: Bir meslektaşım teyit ettiği için rahatlıkla söyleyebilirim ki bundan sonra olacağınız operasyon bir revizyon operasyonudur ve gerekli olduğu görülüyor. 3 yıl çok uzun bir süre. 3 ay sonra revizyon operasyonuna hazır hale gelirsiniz genelde. Ama gecikmiş sayılmazsınız tabii. Kesik idrar yapmak önemli ancak muayene sonrası nasıl bir sorun oluştuğunu söylemek mümkün. Çeşitli ihtimaller var. Bir an önce muayene olun lütfen.

Komplike operasyonlar başarılı sonuçlar

GENİTAL ESTETİK DE YAPILABİLİR Mİ?

SORU: Hocam, idrar kaçıma şikayetiyle gittiğimde labioplasti de yaptırmak istiyorum. Dudaklarım büyük ve orantısız. Bütün yöntemlerde genital estetikle birleştirme yapılabiliyor mu acaba? Yoksa şu yöntemde iki operasyonu bir arada yapamam dediğiniz bir durum var mı?

CEVAP: Şu ana dek yaptığım idrar kaçırma operasyonlarının hatrı sayılır bir kısmında genital estetik de yaptım. Pek çok meslektaşım da bu deneyimimi paylaşacaktır. Bu çoğu zaman keyfi olmuyor. Gevşeyen pelvik kaslar, idrar torbasını aşağı çeken doğumlar, yaş gibi faktörler, vajende de deformasyon yapmış oluyor ve bu hazza direkt olarak yansıyor, maalesef bir sorun olarak. Dolayısıyla iki operasyonun birleştirilmesi fikri, bize her açıdan kolaylık sağlıyor. Birçok operasyon labioplasti ile yapılması için son derece uygun. İhtiyaç varsa kesinlikle öneririm. Muayene olduğunuz doktor zaten sizi ihtiyacınıza bağlı olarak yönlendirecektir.

TOT YÖNTEMİ NEDİR?

SORU: Hocam, hapşırırken, öksürürken, idrar kaçırıyorum. Bu miktar bir damlaydı, epey arttı. Muayene de oldum yaşadığım şehirde. TOT yöntemiyle yapılacağını söyledi doktorum ama bana anlatmadı. Bu yöntem nedir, başka yöntemler varsa ben seçebiliyor muyum? Hiçbir bilgim yok, sizin fikrinize güvenebilirim.

Haberin Devamı

CEVAP: TOT yöntemini sizin anlayacağınız biçimde anlatmaya çalışayım. Stres tipi idrar kaçırmada benim de en çok tercih ettiğim yöntemlerden biri. Ama ne olursa olsun yönteme, muayeneniz sonrası karar verilir. Doktorunuz sizin için en iyiyi seçer. Yani gidip bana şu yöntemle bir ameliyat yapalım demek, doğru olmaz. TOT’tan bahsetmek gerekirse başarı oranı yüksek bir operasyon çeşidi. Amacı idrar torbası boynunun anatomisini düzeltmek. İdrar deliğinin alt kısmından bir çentik açıp bir kancayla bacağın arka tarafına dek giriyoruz. Ama bu sizi korkutmasın, içeriden ulaşıyoruz. Gözünüzde bir salıncak canlandırın. Gerilerek asılan iki ucu, bir de oturduğumuz alanı vardır değil mi? İki ucu, sağlam bir düğümle kasık kemiğinden geçirerek cilde doğru gererek iki bacağa asıyoruz. Salıncağın oturulan orta alanında ise; idrar torbasının boynu var. Bunlar cilt altından yapılıyor ve vajinanın yan taraflarında her iki bacakta da kısa süre içinde kaybolacak iki minicik dikiş oluyor sadece. İdrar torbası boynu kaldırılmış, doğru yere oturtulmuş oluyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder