Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yağ dokusu alınınca...
HABERİ PAYLAŞ

Yağ dokusu alınınca...

Haberin Devamı

Cinsel organın kısalığından şikayet eden aşırı kilolu erkeklerde penis kökünün üst kısmındaki yağ dokusu alınıyor. Bu yağ operasyonla alınca cinsel organ görünür hale geliyor, uzamış gibi duruyor. Ayrıca kalınlaştırmak için de yollar var ama hastanın beklentisini karşılamıyor...

SORU: Penise estetik ameliyat yapılıyormuş

34 yaşındayım, penisim 12 santim. Penisi kalınlaştırmak mümkünmüş. Ne kadar işe yarıyor? Bu ameliyatlar nasıl yapılıyor?

CEVAP

Böyle ameliyatlar yapılıyor. Kalınlaştırma amacı ile kişinin kendi vücudunun belirli bölgelerinden alınan yağlar bölgeye yağ enjekte ediliyor ve kalınlaşma sağlanıyor. Yağ injeksiyonlarında yağın eşit dağıtılamaması ve zaman içinde kısmen vücut tarafından emilmesi nedeniyle çok estetik ve başarılı bir netice sağlanamayabiliyor.

En çok karşılaştığımız durum penis kısalığından şikayet eden aşırı kilolularda penisin kökünün üst kısmındaki yağ dokusunun alınmasıdır. Buradaki yağ dokusu tam penis kökünde kalınlık yaparak ayaktaki kişide penisin olduğundan kısa görünmesine hatta aşırı şişmanlarda hiç görünmemesine sebep olur. Buradaki yağ dokusu alınınca penis ortaya çıkar ve sanki uzatma yapılmış gibi estetik bir netice elde edilebilir.

Mucize beklerseniz...

Penisi arka kısmından kemiğe bağlayan askıyı ortadan kaldırdığınızda erkek ayaktayken penisin eskisine göre daha uzun ve sarkık durması sağlanabilir. Bu ameliyatın sertleşmiş penis boyuna katkısı olmayabilir. Ayrıca tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi yüksek olan hasta beklentisinin bu tip ameliyatlar ile karşılanamadığı ve hastaların bu ameliyatlardan mucize sonuçlar elde edemeyecekleri unutulmamalıdır.

SORU: İlaçlar büyütür mü?

Cinsel organının büyüklüğü ya da küçüklüğünü neye bağlıdır? Nasıl büyütebiliriz? Bazı ürünler var, Sağlık ve Tarım Bakanlığı’ndan onaylı diye yazıyor. Böyle bir şey mümkün mü?

CEVAP

Penisinizi büyütecek veya kalınlaştıracak herhangi bir ilaç, bitkisel hap veya madde mevcut değildir. Tarım Bakanlığı’ndan besin desteği olarak ruhsat alınan bazı maddelerin bu sekilde yanıltıcı reklamı yapılmaktadır, inanmayınız. Bu gibi reklamları Sanayi Bakanlığı Reklam Kurulu’na bildirebilirsiniz.

SORU: Kısır mı olacağım?

26 yaşındayım. Bir süredir spermlerim balık yumurtası gibi. Sigara kullanıyorum ve bunun neden olduğunu düşünmeye başladım. Sigara yüzünden kısır mı olacağım?

CEVAP

Sigara spermlerin üretimi ve dölleme fonksiyonu üzerinde olumsuz etkiler gösterir. Bu etkiler göz ile görülmez, ancak mikroskop altında özel incelemeler ile saptanabilir. Meni zaman zaman çeşitli nedenlerden değişik renk, koku özellikleri gösterebilirse de bu değişikliklerin her zaman önemi yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder