Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Vücudu geliştirirken
HABERİ PAYLAŞ

Vücudu geliştirirken

Spor kişinin sağlıklı yaşaması için gerekli. Ama vücut geliştirme sporu yaparken kullanılan bazı ilaçlar erkeklik hormonu testosteronun seviyesini düşürebiliyor, cinsel istekte azalmaya yol açabiliyor. Bilinçsiz ilaç kullanıp kendinize sorun yaratmayın

SORU: Cinsel isteğim azaldı

34 yaşındayım, evliyim. 1 ay öncesine kadar eşimle çok iyi cinsel hayatımız vardı. 1 aydır bende isteksizlik başladı. Sertleşme olmuyor ya da ilişki sırasında ereksiyon kaybı oluyor. İlişkiden korkar oldum. Eşim sürekli “Senden bir şey olmaz” diyor. Daha önce vücut geliştirmeyle uğraştım. 6 ay kadar önce steroid kullandım. Acaba sorun bundan kaynaklanıyor? Bir de varikosel çıktı. Sperm sayımı 3 milyoni. Bir hafta sonra ameliyat olacağım. Ameliyattan sonra bu sorun ortadan kalkar mı?

Haberin Devamı

CEVAP Varikoselin cinsel gücünüz ile ilgisi olmadığından ameliyatın size bu konuda bir faydası olmayacaktır. Çocuk sahibi olma konusunda sorununuz varsa ve gerçekten varikoseliniz mevcutsa, mikrocerrahi olmak şartıyla ameliyat olmanız faydalı olacaktır. Vücut geliştirme için kullanılan steroid tipi ilaçlar testosteron hormonu seviyelerini düşürerek cinsel isteği azaltabilirler, hormon seviyelerinizin kontrolü gerekmektedir. Ayrıca cinsel faaliyetinizdeki geçici bir aksaklığın eşiniz tarafından da destek olunmaması sonucu performans anksiyetesine (evham) dönüşerek sorunun gereksiz yere uzamasına neden olduğu düşünülebilir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Aşırı istekliyim sorun olur mu?

34 yaşındayım ve evliyim. Haftada 2-3 kez eşimle ilişkiye girdiğim halde 6-7 defa da mastürbasyon yapıyorum. Mastürbasyon yapmak istemiyorum ama kendime hakim olamıyorum. Hem cinsel ilişkiden hem de mastürbasyon yapmaktan büyük zevk alıyorum. Bendeki bu aşırı cinsel istek acaba bir hastalık mı? Bu sorun için bir üroloğa başvurmam gerekir mi? Yaşıma göre çok mu istekliyim?

CEVAP Yaşınıza göre haftada 10 kez boşalma ihtiyacınız normal sınırlar içerisinde kabul edilmelidir. Sizin sorununuz cinsel tercihte ağırlığı mastürbasyona vermenizden ibaret. Fakat bu da sizin bir =tercihiniz olarak kabul edilebilir ve bir sorun olarak değerlendirilmeyebilir. Bir doktora başvurmanız için herhangi bir sebep olmadığı kanaatindeyim.

Haberin Devamı

SORU: Baş ağrılarım çoğaldı, neden olabilir?

44 yaşındayım. Bir süredir sertleşme sorun yaşıyordum. Bu konu için doktora gittiğimde bana bir ilaç verdi. Bu ilacı kullandığım sürede sorunum kalmadı. Ancak çok sık baş ve karın ağrısı çekiyorum. Acaba bunlar kullandığım ilacın yan etkileri olabilir mi?

CEVAP En sık görülen yan etkileri baş ağrısı, sırt ağrısı, yüzde kızarıklık ve sindirim problemleri. Daha seyrek olarak burunda tıkanıklığa ve renk görmede değişikliklere neden olabilir. Kalp hastalığı nedeniyle nitrat kullanan hastaların PDE5 grubuna ait ilaç kullanmamaları gerekiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder