Nedim Şener Usta'ya saygı
HABERİ PAYLAŞ

Usta'ya saygı

Başbakan Erdoğan’a yapılan bazı eleştirileri okuyunca şaşırıp kalıyorum. Hele bunu “Beraber yürüdük biz bu yollarda” dediği bazı köşe yazarı ve gazeteciler, operasyonlara imza attığı gizli koalisyon ortakları ve eski bir bakan yapınca saçımı başımı yolasım geliyor.

Pes diyorum artık pes! Biraz olsun Usta’ya saygı diyorum. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın “Ali İsmail Korkmaz’ı öldürenler hak ettikleri cezayı almadan, kimse bana adaletten başka ülkelerin mazlumlarına merhametten söz etmesin!” twitini okuyunca boğazım düğümlendi, nefes alamaz hissettim kendimi.

Haberin Devamı

Bakanlıktan alınan ama halen Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili sıfatı taşıyan Ertuğrul Günay’ın koltuk sahibiyken Başbakan Erdoğan hakkındaki övgülerini bir kenara koyuyorum.

Hatta Tayyip Erdoğan, heykeltıraş Mehmet Aksoy’un yaptığı Kars’taki “İnsanlık Anıtı” için “Ucube” dediğinde “Başbakan heykeli değil Kars’ın tarihsel şehir dokusuyla bağdaşmayan yapıları kastetti” şeklindeki düzeltmesinin üzerinde de durmuyorum.

Muhteşem Yüzyıl dizisinin bir kurgu, bir film olduğunu unutup Başbakan’ın dizi hakkındaki eleştirisine hak vererek “Sayın Başbakan’ın yaptığı uyarılar çerçevesinde daha gayretli olunsa, sanıyorum hepimiz bunların keyfini daha fazla çıkarabiliriz” dediğini de önemsemiyorum.

Bakanlık koltuğunu kaybettikten sonra başlattığı “twitter muhalefetini” hatta Kuran’dan ayetlerle “ayar verme” çabalarını da anlıyorum. Ama konu “adalete” gelince işte orada “Durun” diyorum!

Durun Sayın Ertuğrul Günay. Bu ülkede “adaletsizlik” Gezi olayları sonrası çıkmadı. Ali İsmail Korkmaz AK Parti adaletsizliğinin ne ilk kurbanı ne de sonuncusudur.

Biz bunları biliyoruz, yaşadık. Benim size sormak istediğim hatta sizin kendi kendinize sormanızı istediğim soru şu: “Hrant Dink’ten başlayarak tüm faili meçhul cinayetler karartılırken, tek bir kamu görevlisi ceza almazken, muhalefetin verdiği faili meçhulleri araştırma komisyonu kurulması önerileri partiniz tarafından reddedilirken, Uludere’de 34 cana kıyılırken siz hangi hükümette bakanlık yaptınız?”

Haberin Devamı

O yüzden diyorum Sayın Günay; Başbakan’ı birçokları eleştirse de sizden saygıyı hak ediyor. O yüzden Usta’ya biraz saygı lütfen….

Sıradaki haber yükleniyor...
holder