Cem Kerpiççiler Tura inanan kimse yoktu!
HABERİ PAYLAŞ

Tura inanan kimse yoktu!

Haberin Devamı

Kadıköy'de Arsenal'e 3-0 yenilerek tur şansını mucizeye bırakan Fenerbahçe, Emirates'e sakatlıklarından dolayı Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu'ndan yoksun çıktı. Mehmet Topal ile Emre Belözoğlu'nun yokluğunda görev Selçuk Şahin, Meireles ve Christian Baroni'ye kalmıştı. Arsenal ilk maçtaki avantajını gözeterek oyunu tutmaya çalışırken Fenerbahçe'nin maç başlar başlamaz rakip kalede etkin olmayı amaçlayacağını ve erken atacağı bir golle mucizenin peşinde koşacağını düşünüyordum. Gökhan Gönül'ün özlenen sağ kanat bindirmeleriyle Arsenal kalesine inmeye çalışan sarı lacivertiler bir yandan da dengeli hücum yaparak arka tarafı boş bırakmamayı hedefliyordu.

25. dakikada bitti!

12. dakikada Meireles'in Arsenal kalecisi Szcesny'i aşamadığı pozisyonun maçın kırılma anı olacağını tahmin edenler yanılmadı. Arsenal top çevirip kurduğu üçgenlerle zamanı ve Fenerbahçe'nin tur şansını öldürürken Fenerbahçe topu kazanabildiği anlarda hızlı ataklarla gole ulaşmaya çalışıyordu. 25. dakikada Fenerbahçe'nin tur hayallerini bitiren gol geldi. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahasında oluşan karambolde Ramsey Fenerbahçe filelerini havalandırırken hiç zorlanmadı. Sol bekte Eskişehir maçında olduğu gibi Caner Erkin'in tercih edildiğinin altını çizmek gerekir.

İngiltere'ye niye gittiniz!


Golün ardından hem Fenerbahçeli hem de Arsenalli oyuncuların üzerinden büyük bir yük kalktı. 38. dakikada Emenike istediği toplardan birini önüne aldı ama şutu direkte patlayınca Fenerbahçe yüzde yüz bir gol fırsatını kaçırdı. Üzerlerindeki stresi atan sarı lacivertli oyuncular, "Zaten olan oldu" diyerek daha rahat oynamaya ve Arsenal kalesini daha fazla zorlamaya başladı. Zaten turun Kadıköy'de kaybedildiğini düşünen sarı lacivertliler sahada da bunun aksine bir performans sergilemiyordu.

'Akıl'sız ataklarla sonlandı!

Sahadaki oyuncuların performansına ve mücadeleye baktığımda tura teknik heyet dahil hiçbir futbolcunun inanmadığını yazmak hiç de zor olmadı. 72. dakikada Ramsey'in ikinci golü geldi. Arsenal'in ilk maçtaki gibi üç farklı galibiyete ulaşmasını önleyen Fenerbahçeli oyuncular değildi. Arsenalli oyuncular girdikleri pozisyonlarda biraz dikkatli olsalar fark daha da artabilirdi. Fenerbahçeli oyuncuların hiçbir denge, sistem, taktik ve 'akıl' olmadan Arsenal kalesine yüklenmeye çalışmaları sonuçtan çok daha acıydı!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder