Dr. Cihan Avaroğlu Tatil biterken hastalanırsa...
HABERİ PAYLAŞ

Tatil biterken hastalanırsa...

Haberin Devamı

Yarı yıl tatilinin bir haftası geçti bile... Ama hastalıklar tatil yapmıyor, bu dönemde de çocuklarımız hastalıkla karşılaşabiliyorlar. Tatilde hastalanan çocuğunuzu tatil dönüşü okula gönderme kararsızlığı yaşıyorsanız, dikkat edeceğiniz bazı noktalar var.

HANGİ DURUMLARDA OKULA GİTMEMELİ?

■ Halsiz ve yorgun görünüp yataktan çıkmak istemediğinde

■ Kusma ve ishalin varlığında

■ Hırıltılı solunum ve nefes darlığı ile seyreden solunum sistemi hastalıklarında

■ Normal aktiviteyi bozan öksürüklerde

■ Rahatsız edici boyutlarda kulak ağrısı, boğaz ağrısı ve baş ağrısı durumlarında

■ Yeni oluşan yaralanmalarda

■ Sarı ve yeşil renkli göz akıntılarında

■ Döküntü ile seyreden hastalıklarda.

ATEŞ OKULA GİTMEMEK İÇİN BİR NEDEN Mİ?

38 derece ve üzerinde vücut sıcaklığı olan çocukların okula gitmemesi gerekir. Ateş düşürücülerle okula gönderilmesi, öğretmene emanet edilmesi uygun bir davranış değildir.

Hastalığı bulaşıcıysa...

Bulaşıcı bir hastalık varlığında çocuğunuz evde kalmalıdır. Bulaşıcı hastalık, kişi veya nesneye temasla bulaşma özelliğindedir. Bir hastalığın, hastalık belirtileri vermeden önce de bulaşıcı olabileceği ise akıldan çıkarılmamalıdır. Bazı mikropların okul ortamında bulaşmasını engellemek zor olabilir. Bu yüzden aileler ve okul yönetimi hijyen kurallarının uygulanmasında birlikte hareket etmeli ve kurallara sıkı sıkıya bağlı olmalıdır.

El yıkamak ihmal edilmemeli

Sınıfların sık havalandırılması ve çocuklara el yıkamanın öneminin anlatılması kolay ve bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde etkili bir yöntemdir. Bulaşıcı hastalık sonrasında okula gitme kararı muayene eden doktor tarafından verilmelidir.

Okul yöneticileri ve aileler, su çiçeği gibi döküntülü hastalıklarda, döküntüler kuruduğunda, antibiyotik kullanılması gereken ateşli boğaz hastalıklarında, antibiyotik kullanımını izleyen 24 saatten sonra ve çocuk kendisini iyi hissediyorsa, okula gitmesine engel durumun olmadığını bilmelidir.

BUNLARI UNUTMAYIN

● Okul, çocuğun işidir ve normal bir gelişim için çok önemlidir. Sık sık okula gitmeme, okula alışmayı zorlaştırdığı gibi eğitime de engel olacaktır.

● Bir eğitim yılında hastalık nedeniyle birkaç günlük okula gitmeme normal kabul edilmelidir.

● Hastalık sonrası okula gönderme konusunda kararsız kalındığında çocuğun doktorundan yardım alınmalıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder