Tamer Heper Tanık var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Tanık var mı?

Haberin Devamı

1991’de bir işyerinde çalışmaktaydım. Diğer çalışanlarla sigorta kartlarımızı verdiler ama sonradan öğreniyorum ki benim sigorta primlerim yatırılmamış. Yani şu an orada çalışmışlığım görülmüyor. Oysa arkadaşlarımın primleri yatırılmış. Ben şimdi hakkımı arayabilir miyim? ● T.I.

Aradan o kadar zaman geçmiş ki, belki işyeri bile kapandı ama olsun yine de yapılabilecek bir şey var. Sizin gerçekte çalıştığınız halde çalışmamış görünen bu döneminiz emeklilik hesabını etkiler. Bu nedenle önemlidir. Yani emekliliği talep hakkınız bu yerde çalıştığınız süre kadar ileri atılır. Bu da sizin hak kaybınızdır.

Dolayısı ile bu sürenin çalışma süresi olarak sayılması lazımdır. Bunun için de bugün yapılacak şey dava açmaktır.

İSPAT EDİLMELİ

Çalışma sürelerinin saydırılması için açılacak davalar süreye tabidir. Bu süre iş akdinin son bulduğu tarihten itibaren beş yıldır. Ancak size sigorta giriş kaydınızın yapıldığı söylenmiş. Böyle durumlarda beş yıllık süreye bakılmaz. Daha sonra da bu çalışma sürelerinin saydırılması için dava açılabilir.

Şimdi süre yönünden bu mümkün de yine de açılacak davada çalışılan sürelerin ispatlanması lazım. Zira sadece dava açmak yetmiyor bir de olayın ispatı meselesi var. Acaba işyerinde ne kadar çalışıldı yani saydırılması gereken süre ne? İşte bunun için de delil getirmek lazım.

Ancak arkadaşlarınızın çalışmalarının bildirildiğinden söz ettiğinize göre ve bu arkadaşlara halen ulaşmak mümkün ise onları mahkemede tanık olarak göstermek mümkün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder