Candaş Tolga Işık 'Suriye'ye müdahale olursa Türkiye karışır'
HABERİ PAYLAŞ

'Suriye'ye müdahale olursa Türkiye karışır'

Ben demiyorum bunu… Suriye Dışişleri Bakanı diyor... Hem de hiç çekinmeden, kameralar kayıttayken, mikrofonlar açıkken söylüyor.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim, Şam’da düzenlediği basın toplantısında şöyle bir ‘uyarıda’ bulundu: “Mısır’daki olaylar sebebiyle Türkiye’nin dengeleri sarsıldıysa Suriye’ye müdahale ile tamamen bozulur.”

İçinde bulunduğumuz coğrafyanın en büyük derin devlet yapılanmalarından bir tanesine sahip Suriye... Geçmişten bugüne başta PKK olmak üzere Ortadoğu’daki terörün en büyük sponsoru Suriye olmuştur.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Suriye ile papaz olduğumuz günden bu yana yaşadıklarımıza bir bakın! Patlayan bombalar, hortlayan DHKP-C terörü, Suriye’nin kuzeyinde yeni bir örgüt yavrulayan PKK ve Türkiye’nin içini karıştırmak üzere ortaya konan onlarca oyun...

İddia ediyorum, şu an Türkiye’de görev yapan Suriyeli ajan sayısının Türkiye Cumhuriyeti polis teşkilatının personelinden fazlası vardır, eksiği yoktur.

Bunlar tesadüf mü sanıyorsunuz? Suriye istihbarat örgütü El Muhaberat’ın ‘asimetrik savaştaki’ şöhretinin MOSSAD’dan eksiği yoktur. Mezhep savaşlarının yaşandığı bir coğrafyada çoğunluğu Sünni bir ülkenin Nusayri devlet başkanı olarak 40 yılı aşkın bir süre hüküm sürüyor Esad’lar...

Bu ‘başarı hikayesinin’ ardında en büyük pay devletin her kademesine nüfus etmiş derin yapılanmadır...

Suriye Dışişleri Bakanı da tam olarak buna güvenerek konuşuyor.

Şunu bilelim... Suriye’ye yapılacak olası bir müdahalede Esad’ın kamuoyu desteği almak için yapacağı ilk iş savaşı ‘millileştirmek’ olacak. Esad yönetimi bu savaşı Suriye’nin dış güçlere karşı Kurtuluş Savaşı olarak göstermeye çalışacak.

Peki, kiminle savaşacak Suriye? Irak mı? Lübnan mı? Ürdün mü? İsrail mi? En yakın ve tek hedef var: O da başından beri Esad’ı devirmek için mücadele eden Türkiye.

Savaş derken aklınıza sadece uçaklar, gemiler, toplar tüfekler gelmesin! Başında da belirttiğim gibi Suriye ‘asimetrik savaşta’ son derece deneyimli ve bu ‘kirli oyunu’ son derece iyi bilen bir gizli servise sahip!

Daha açık yazmak gerekirse... Uzun süredir Türkiye’yi karıştırmak için ortaya konan ‘uluslararası çaba’ şayet Suriye’ye müdahale gerçekleşirse çok daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacaktır. Hazırlıklı olalım

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder