Rauf Tamer Sözün kısası
HABERİ PAYLAŞ

Sözün kısası

Baykal, Sabahattin Önkibar’a diyor ki: CHP ve MHP benim ismimde anlaşırsa Çatı Adaylığı’nı kabul ederim. Bunun yolu nerden geçer? En kestirmesi: MHP’nin Baykal’ı destekleriz demesi lazım. Dediği an tamam. İşte o kadar.

[[HAFTAYA]]

Yâni, hâlâ profil çizmekle, sürekli eşkal vermekle, aday tespit edilmez. İsim lâzım isim... Önce olmazları ayıklayıp, sonra da olması mümkün’e ulaşmak lâzım. Kılıçdaroğlu pek romantik. “Nasıl bir Cumhurbaşkanı” diye kendi kendine sorup sorup, sonra da bir takım vasıflar sayıyor... Bir takım hasletler sıralıyor... İşte öyle bir Cumhurbaşkanı diye de noktalıyor. Tamam da, kim? Öyle biri var mı? İsmi ne?

Haberin Devamı

Bana sorarsanız, saydığı hasletlerin hepsi Kılıçdaroğlu’nda var. Yâni, kendini tarif ediyor da sırf tevazu’dan söylemiyorsa aşkolsun. İkna edip onu Çatı Aday’ı yapmalı... Ya da CHP adayı. Kabul etmezse de neden diye sormalı. Kaybetme korkusu varsa neden diye yine sormalı... O güzelim vasıflara ve hasletlere bu millet oy vermez mi? Neden?

Sonra dönmeli Bahçeli’ye. Demeli ki ona: - Yahu Bey, madem sen ille kendin gibi nezih ve muteber bir aday arıyorsun, kapı kapı gezeceğine, kendin aday olsana. Bizimle dalga mı geçiyorsun? Son sözüm de elbet seçmene: Görüyor musun ey millet? “Sandıktan çıkamam” diye böylesine endişe edenler, yarın öbürgün seçim kazanıp da nasıl iktidar olacaklar? Alternatif ne demektir? Sözlükte karşılığı nedir? Bir bakın bakalım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder