Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Sebebi tahriş olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Sebebi tahriş olabilir

Haberin Devamı

Koyu renkte gelen menide kan hücreleri olduğu düşünülür. Bunun tespit edilmesi için tetkik yapılmalı, kanamanın olup olmadığı doğrulanmalı. Kan görülmesi genellikle meni keseleri veya kanallarında basit tahrişten de kaynaklanabilir ama tedbirli olmak iyi olur...

SORU: İlaçlar beni olumsuz etkiliyor

44 yaşındayım. Bir süredir sertleşme zorluğu çekiyordum. Doktora gittiğimde bana bir ilaç verdi. Bu ilacı kullandığım süre içinde sertleşmede sorun yaşamadım. Ama çok sık başım ve karnım ağrıyor. Bunlar kullandığım ilacın yan etkileri olabilir mi?

CEVAP

En sık görülen yan etkileri baş ağrısı, sırt ağrısı, yüzde kızarıklık ve sindirim problemleri. Daha seyrek olarak burunda tıkanıklığa ve renk görmede değişikliklere neden olabilir. Kalp hastalığı nedeniyle nitrat kullanan hastaların PDE5 grubuna ait ilaç kullanmamaları gerekiyor.

SORU: Cinselliğe karşı hiç isteğim yok

37 yaşındayım. Eskiden hareketli bir cinsel yaşamım vardı. Ancak bir süredir cinselliğe karşı en ufak bir istek duymuyorum. Hatta mastürbasyon yapmak gereği bile hissetmiyorum. Acaba bunun nedeni nedir?

CEVAP

Hormonal dengesizlikler, kronik hastalıklar, depresyon ve bazı ilaçlar cinsel isteksizliğe yol açabilir. Cinsel isteğin sürdürülmesi için gerekli olan hormon erkeklik hormonu olarak bilinen testosterondur. Testosteron testislerden ve çok az miktarda da böbreküstü bezlerinden salgılanır. Bu hormon sayesinde vücutta kas kitlesi artar, yağ miktarı azalır, kemik yapı kuvvetlenir, psikolojik durum düzelir, fiziksel aktivite kapasitesi artar, meni üretimi desteklenir, cinsel istek ve güç gelişir.

SORU: Menim koyu renkte

58 yaşındayım. Menim 1 haftadır koyu çay renginde geliyor. Bu durum beni rahatsız ediyor. Acaba beni aydınlatır mısınız?

CEVAP

Meninin çay rengi gelmesi menide kan hücreleri olduğunu düşündürmektedir. Öncelikle meni tetkiki yaparak kanama olup olmadığı doğrulanmalı daha sonra ileri tetkiklere geçilmelidir. Genellikle meni keselerinde veya kanallarında basit bir tahrişten kaynaklanan bu durum nadiren tehlikeli bir hastalığın belirtisi olabilir. Üroloji uzmanına başvurun.

SORU: Günde 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum

24 yaşındayım ve bekarım. Aşırı cinsel istek duyuyorum. Günde 3-4 defa mastürbasyon yapıyorum. Bunun nedeni acaba alışkanlık mıdır yoksa benim bir rahatsızlığım mı var?

CEVAP

Durumunuzun bir hastalıktan kaynaklandığını düşünmüyorum. Genç ve sağlıklı bir erkeksiniz. Düzenli bir cinsel yaşama ihtiyacınız var, o kadar. Tabii bu konuyu da ancak kendiniz çözebilirsiniz, evlenmeniz çare olabilir!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder