Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Sağlıklı olduğunuzu gösterir
HABERİ PAYLAŞ

Sağlıklı olduğunuzu gösterir

Erkeklerde görülen kıllanma sorun edilecek bir konu değil. Özellikle bu durum 40’li yaşlardan sonra artış gösterir. Bir hastalık olmadığından tedavisine gerek yoktur. Aksine normal sağlıklı yapıyı işaret eder...

[[HAFTAYA]]

SORU:

Kıllanmalar var

37 yaşındayım. Penisimde kıllanmalar var. Bu durum normal mi? Ben bundan çok rahatsız oluyorum. Ayrıca bu kıllardan sırtımda ve omzumda da var. Bunun için ne yapmalıyım?

CEVAP

Erkek tipi kıllanmada anlattığınız durum normaldir. Yaş ilerledikçe, özellikle 40’lı yaşlarda kulak, kaş, göğüs ve sırt kıllarında birçok erkekte artış görülür. Bu bir hastalık olmadığından, hatta normal sağlıklı yapıyı yansıttığından tedavisi de yapılmaz. Günümüzde birçok erkek daha bakımlı gözükmek için vücut kıllarının en azından bir kısmından kurtulmayı tercih etmektedir. Örneğin, sakalın üst kısmındaki kıllar, traşta sorun yaratan boyun kılları, kulak kılları, ense kılları, sırt ve omuzdaki kıllar, hatta göğüs kılları. Günümüzde lazer teknolojisi ile tüm bu kıllardan birkaç seansta ve kalıcı olarak kurtulmak mümkündür. Alexandrite lazer teknolojisi ile siyah renkte olan kıllar lazer enerjisi ile kökleri tahrip edilerek yok edilmektedir. Bu yöntemi uygulattığınız merkezin FDA onaylı, alexandrite sistem lazer kullanmasını ve uygulamanın deneyimli uzmanlarca yapılmasına önem veriniz.

Haberin Devamı

SORU:

İdrarım kanlı oluyor

33 yaşında, bekarım. Cinsel ilişkiye girdikten sonra idrara çıkarken pıhtılaşmış kan ve kanlı idrar geliyor. Daha sonra idrara çıktığımda bu durum düzeliyor. Bu olay ilk kez 2 yıl önce başıma geldi. Daha sonra 1 ay devam etti ve kesildi. 2-3 gün önce yeniden tekrarladı. Bu konuda ne yapmam gerekiyor? Neden kaynaklanmış olabilir?

CEVAP

Bu durum idrar kanalınız, prostatınız veya meni kanal ve keseleri ile ilgili bir sorun olabileceğini düşündürüyor. Bir üroloji uzmanına başvurmanızda fayda var.

SORU:

Ameliyat şart mı?

18 yaşındayım ve sağ tarafımda varikoselim var. Hemen ameliyat olmam gerekiyor mu?

CEVAP

Varikosel ameliyatı acil bir ameliyat değildir. Ama tespit edildikten sonra birkaç ay içinde tercihan tecrübeli ellerde ve mikrocerrahi teknik ile ameliyat edilmelidir. Bu ameliyat ülkemizde bilhassa üniversite üroloji kliniklerinde başarı ile yapılmaktadır.

Haberin Devamı

SORU:

Böbrekteki kist kötü huylu mu?

44 yaşındayım. Size test sonuçlarımı gönderiyorum. Her sene testlerimi düzenli olarak yaptırırım. Sağ böbrekte 11 mm çapında kist tespit edildi. Ürolog kistin alınması gerektiğini söyledi. “Açıp bakmadan bir şey söylenemez” dedi. Acaba kötü bir durum söz konusu mu?

CEVAP

Fazla büyük olmayan, böbrek faaliyetlerine zarar vermeyen, düzgün çeperli böbrek kistleri zararsız olabilir ve müdahale gerekmeyebilir. Fakat bazı kistlerin içinde kanama, cidarlarından tümör gelişimi gibi risk oluşturucu gelişmeler bulunabilir. Sizin tetkiklerinizde bu gibi bir kisti komplike yapan unsurlara rastlandıysa bu durumun MR gibi ileri tetkikler de yapılarak bir cerrahi müdahaleye başvurulması gündeme gelebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder