Dünya Mısır'da iki Türk gazeteci dövüldü

Mısır'da iki Türk gazeteci dövüldü

Paylaş
Mısır'da iki Türk gazeteci dövüldü

Mübarek taraftarları muhaliflere ateş açtı Mısır'da Mübarek taraftarlarıyla muhalifler arasındaki çatışmalarda ölü sayısı artıyor. Kahire'deki gösterileri izleyen TRT temsilcisi Metin Turan ile Zaman gazetesi foto muhabiri İsa Şimşek'in dövüldüğü bildirildi

AFP ajansına konuşan bir hastane yetkilisi, başkent Kahire'de dün gece yaşanan çatışmalarda 4 kişinin vurularak öldürüldüğünü söyledi. El Cezire ise olaylarda dün geceden bu yana 7 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Mısır Sağlık Bakanı Ahmet Ferit, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in destekçileriyle protestocular arasında dün Tahrir Meydanı'nda gerçekleşen taşlı sopalı çatışmalarda da 3 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

>> MISIR'DA SOKAKLAR KAN GÖLÜ

>> MISIR'DA BU SABAH YAŞANANLAR >> FOTO GALERİ

Bu sabaha karşı gerçekleşen olaylarda, rejim yanlılarının protestoculara ateş açması sonucu en az 4 kişinin öldüğü belirtilirken, Kahire'deki gösterileri izleyen TRT temsilcisi Metin Turan ile Zaman gazetesi foto muhabiri İsa Şimşek'in dövüldüğü bildirildi.

Mübarek taraftarlarının şu an ellerinde bıçak ve sopalarla Tahrir Meydanı'na doğru ilerlediği ifade edildi.

TÜRK GAZETECİLERE SALDIRDILAR

Anadolu Ajansı muhabirinin edindiği bilgiye göre, Turan, Tahrir Meydanı'na giderken Mübarek yandaşlarınca yolu kesilerek feci şekilde dövüldü. Mübarek taraftarları, Turan'ın kamerasını, parasını, fotoğraf makinesini ve cep telefonunu gasp etti.

Haberin Devamı

Turan, kendi çabalarıyla Mübarek taraftarlarının elinden kurtularak Türkiye Büyükelçiliğine sığınmayı başardı. Vücudunda ağır darp izleri ve yüzünde sıyrıklar bulunan Turan'ı elçilik yetkililerinin hastaneye götüreceği belirtildi.

Zaman gazetesi foto muhabiri İsa Şimşek ise önce muhalif göstericiler tarafından tartaklandı. Gösteri alanından çıkmaya çalışan Şimşek, daha sonra Mübarek yandaşları tarafından tartaklandı. Şimşek'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.