Nedim Şener Milli utanç
HABERİ PAYLAŞ

Milli utanç

İpten kurtulmuşçasına metrobüse doluşan kalabalıktan şanslı olanlar boş yerleri kaptı. Yan yana oturan iki kişiden birisi elindeki gazeteyi okumaya başladı. Yanındaki göz ucuyla baktığı manşeti kastederek, “Milli utanç abi” dedi.

Neden bahsettiğini anlamayan diğeri başını kaldırdı, “Hangisi? dedi.

Onlar güncel utancımızı yani Musul’daki konsolosluğun bir terör örgütü tarafından basılması ve Türk görevlilerin eşleri ve çocukları ile kaçırılmasından konuşmaya başladılar.

Benim aklımda “Hangisi?” sorusu kaldı.

Haberin Devamı

Musul’daki konsolosluk binasının kaçırılması ve görevlilerinin esir alındığı günün ertesi “milli utancımız” sayılacak bir başka olay yaşandı.

Platform’a örgüt davası

Gezi Parkı’na inşaat yapılmasını önlemek ve yaşanabilir bir çevre için mücadele eden Taksim Dayanışma Platformu yönetiminin yargılandığı Gezi Parkı davası başladı. Davada Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 26 şüpheli yargılanıyor. Diğer Gezi Parkı davaları gibi suçlamalardan birisi “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak.” Deliller malum; Güneş gözlüğü, deniz gözlüğü, gaz maskesi, bez maske, limon suyu, eldiven, baret!..

Dünyanın en örgütsüz eylemi olan Gezi Parkı direnişlerinden örgüt yaratan Türk polisi ve yargısı delil olarak güneş gözlüğü ve limon suyunu bulmuş çok mu? Peki suç ne; Taksim Gezi Parkı’na inşaat yapılmasını önlemek için çağrıda bulunmak.

‘Gezi direnişi hep hatırlanacak’

Mücella Yapıcı, Ali Çerkezoğlu, Ender İmrek, Beyza Metin ve Haluk Ağabeyoğlu hakkında 5 ile 13 yıl arasında hapis isteniyor. Duruşma öncesi Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan davanın bir özetini yaptı; “Bazı olaylar vardır ki ülkelerin ve tarihin belleğinden silinmez. Gezi direnişi bunlardan birisidir. Bu utanç davası da belleğimizden hiç silinmeyecek. Çünkü burada, özgürlük, barış ve demokrasi yargılanıyor. Çevresine sahip çıkmaya çalışan insanlar yargılanıyor” dedi.

Göreceksiniz gelecek kuşaklar Gezi Parkı eylemleri ile övünecek, bu davalardan da utanacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder