Dünya Mezardan canlı yayın

Mezardan canlı yayın

Paylaş
Mezardan canlı yayın

Pop Art'ın en önemli temsilcilerinden Andy Warhol 85. yaş gününde sıradışı bir şekilde anılıyor. Sanatçının Pittsburgh'daki mezarı webcam ile internetten canlı yayınlanıyor

Görüntüde diğer mezarların arasında çiçek ve balonlarla süslenmiş Andy Warhol'un mezarı dikkat çekiyor. Yayında zaman zaman Warhol'un mezarını ziyaret edenler de görülebiliyor.

Haberin Devamı

'Hayaller' adındaki proje aslında, çekimleri devam eden bir belgesel çalışmasının ürünü. Madelyn Roehrig'in yönetmenliğini yaptığı belgesel Warhol'un mezarını ziyaret edenleri konu alıyor. Yönetmen, 2009 yılından bu yana 200 ziyaretçiyi filme aldığını belirtti.

İlk bakışta sıradışı görünen proje, Warhol'un çalışmaları düşünüldüğünde sanatçı için yapılmış bir jest niteliğinde. Zira proje akıllara Warhol'un uzun metrajlı deneysel çalışmalarını getiriyor.

Sanatçı, 1963 yapımı 'Uyku' isimli filminde, arkadaşının 6 saatlik uykusu sırasında çekilen kesilmemiş görüntülerini kullanmıştı. Warhol, bir diğer filmi 'Empire'da ise Empire State Binası'nın 8 saat boyunca sabit bir noktadan kaydedilmiş görüntülerini sergilemişti.

Haberin Devamı

Yerel saatle geceyarısı başlayan yayın gün sonuna kadar devam edecek.