Tuğçe Özcan Kum saati vücutların geri dönüşü
HABERİ PAYLAŞ

Kum saati vücutların geri dönüşü

Haberin Devamı

Güzellik algısı dönem dönem şekil değiştirerek farklı formlarda algımızı oluşturuyor. 90’larda ip gibi aldığımız kaşlarımızı şimdi kalın göstermek için kılı kırk yarıyoruz. Sivri burunlar ve yüksek beller bir revaçta oluyor, bir gözden düşüyor. Yaşadığımız dönemdeki popüler kültür, sosyokültürel durum ve medya bu algılarımızı şekillendirmedeki en büyük araç. İşte bu çarkın son örneklerinden biri de kum saati vücutların geri dönüşü. Kızlar, artık düşük kalorili şok diyetlerle lütfen vedalaşın. Kum saati vücutlar geri döndü. İnce beller, sıkı karınlar, feminen hatlar dünya podyumlarındaki yerini aldı bile. Şimdi artık sağlıklı görünen, fit ve kıvrımlı bedenler için kadınlar spor salonlarında ter atıyor.

Kum saati vücutların geri dönüşü

İYİ YAŞA, ÖDÜLÜNÜ AL

Her şeyden önce sağlıklı beslenme ve sporu bir dönem değil, bir yaşam disiplini olarak benimseyenler bunun da karşılığını alır. Lisedeyken biz de yapmıştık İsveç Diyetini. Bayılmak üzereyken kendimizi köşedeki Dönerci Şevket Usta’da bulmuştuk.

Sonra bikini giyeceğiz diye az streç film sarmadık bel çevremize. Sauna eşofmanımızı giyip döneme damgasını vuran Ab-Shaper ile dakikalarca çalışıp karın zarımızı yırtılma noktasına getirmişliğimiz de var üstelik. O dönem tutuşmadan, harekete geçmiyorduk.

Şimdi ise büyümenin (evet yaşlanmak değil, büyümek) verdiği olgunlukla şok diyetler yerine, yaşam boyu iyi yaşıyoruz. Sigara içmeyen, bol su içen, iyi uyuyan, egzersiz yapan ve akşam yemeğini geç saatlere bırakmayan herkes, uzun vadede bunun ödülünü alır.






KORSE TRENDİKum saati vücutların geri dönüşü

Instagram’da gözaltı kremi tanıtan Japon amcalardan sonra şimdi de korse giyerek bel incelten uzun tırnakları ablalar popüler oldu. Çelik kopçalı bir korseyi nefeslerini içine çekerek iki buçuk santimlik tırnakları ile özenle ilikliyor ve bellerinin ne kadar inceldiğini gösteriyorlar.

Kum saati akımının en büyük destekçisi olan bu korselerin elbette ki sizi zayıflatmayacağını söylememe gerek yok. Düzenli kullanırsanız, bunun yapacağı baskı ciltte incelmeye neden olur. Ancak kilo vermek için en basit anlatımla “aldığınız kalorinin, harcadığınız kaloriden düşük olması”na ihtiyaç vardır. Korse kullanımı da bunu sağlamaz.

Ancak ben yine de bu korseleri çok seviyorum. Çünkü sımsıkı oldukları için onu giydiğiniz zaman yemek yemek bile keyifli olmuyor. Az yemek için bir taktik olabilir.





Kum saati vücutların geri dönüşü
KENDİ YAĞINIZLA KIVRIMLAR

Estetik Cerrahi de kıvrımlı vücut akımından hayli nasibini aldı. Artık Kim Kardashian sayesinde bilinen “Brezilya Poposu” işlemi çok daha fazla talep ediliyor. Brezilya Poposu işleminde kişinin farklı yerlerinden toplanılan yağın kök hücre bakımından zengin olan kısmı popoya verilerek, kıvrımlı bir hat oluşturuluyor. Türk kadınları bu işlemi “doğal” ölçülerde talep ederken, yurt dışındaki kadınlar çok daha büyük ve yağlarının izin verdiği ölçüde daha geniş popolar istiyor.

Kum Saati bedenler için yapılan başka bir işlem de “Yağ Heykeltıraşlığı”

Bu şu demek: kendi bedeninizi, olabilecek en iyi şekilde rötuşlamak. Beli inceltmek, üst sırtta yağ varsa burayı temizlemek ve belden basene geçiş hattını yuvarlayarak kum saati görüntüsünü oluşturmak.





Kum saati vücutların geri dönüşüİNCE BELLERE YÜKSEK BEL JEANLER

Kum saati vücutlar için iki favori parçam var. İlki yüksek bel yırtık Jeanlar, ikincisi de yüksek belli kalem etekler. İkisinin de üstüne kısa boylu bir üst seçimi yaparak sıkı karın kaslarını ortaya çıkarabilirsiniz.

BAHAR GELDİ, SOKAĞA ÇIK!

Havalar da ısınmaya başladığına göre artık açık havaya çıkıp yürüyüş yapmamak için bahanemiz de kalmadı. Benim tercihim akşamları kulaklığımda müziğim ile yarım saatlik yürüyüş turları. İnanın açık hava ruhunuza da iyi gelecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder