Esra Karayel Korkun seni yönetmesin
HABERİ PAYLAŞ

Korkun seni yönetmesin

Haberin Devamı

Rumuz: Korkum evlilik mi? İlişki Durumu: İlişkisi var

Korkun seni yönetmesin

Soru: Merhaba. Ben önceleri aynı iş yerinde çalıştığım ve çok iyi dost olduğum, sonrasında ise iyi anlaştığım, kendisine saygı duyduğum ve alışık olduğum ‘zamane’ erkek profillerinden çok farklı olduğunu düşündüğüm bu kişi ile ilişki yaşamaya başladım. İlişkiye başladıktan bir ay sonra evlilik teklifi aldım ve kabul ettim. Üç ay sonra nişanımız oldu. Eylül ayında ise düğünümüz olacak. İlk başlarda çok mutlu olmama rağmen eski heyecanımı kaybettim. Ya da evlilikten çekindiğimi, korktuğumu, zaman yaklaştıkça çok gerildiğimi söylesem daha doğru olacak. Özgür hayatımı bırakmak, ailemden ayrılmak, tüm hayatın sorumluluğunu almak düşüncesi beni çok korkutuyor. Evlenmekten vazgeçmeyi bile düşünebiliyorum ancak nişanlım çok üzülecek ve tüm hazırlıklar boşa gidecek. Ona bunları çok açık ve net söyleyemediğimden davranışlarıma yansıyor. IO zaman da ilişkide sorunlar çıkıyor. Ne yapmam gerektiğini, nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum. Bana bir yol gösterebilirseniz sevinirim.

Cevap: Sevgili okurum, hangi konuda olursa olsun kendi duygularını hiçe sayarak başkalarını üzmemek adına verdiğim kararlar, sonunda daima her iki tarafı da üzer. Evlilik kararını kısa sürede almış olmanız korkularının önemli bir kısmında etkili olabilir. Evlilik konusunda ifade ettiğin çekinceler buzdağının görünen kısmı. Evlilik özgür hayatı ya da aileni bırakmak değil. Tabi ki sorumluluklar ve eş rolün olacak. Ama evliliği bu şekilde görmen daima sorun yaratır. Öncelikle yapman gereken sakin bir ortamda yalnız kalıp korkularının kaynağına inmelisin. Daha sonra bunları kabul etmelisin. Korkularla baş etmenin yolu onları inkar etmek değil kabul etmektir. Bu çalışmayı en kısa zamanda yap ve lütfen bana içinden geldiği gibi kalbinden geçenleri söyle. Lütfen aklını zihnini bırak ve kalbinle düşün. Birlikte sorunun kaynağını bulalım.

Rumuz: Mutsuzluk İlişki Durumu: Evli

Cinsel sorunların çoğu psikolojik

Soru: Merhaba Esra Hanım. Ben geçen yaz ani bir kararla evlendim. Ama evlendiğim günden beri kendimi o kadar mutsuz hissediyorum anlatamam. Eve gitmek istemiyorum. Eşimin artık konuşması bile bana batıyor. Sevmiyor muyum onu evet seviyorum ama nedenini bilmediğim bir şekilde onla iyi hissetmiyorum kendimi. İlişkiye girmek bana işkence geliyor. Ereksiyon olamıyorum. Ayda bir olursam da hiç zevk almıyorum. Ürologa gittim acaba hormonlarımda bir sıkıntı mı var? tedavi olmam gerekirse olayım diye. Çünkü karşı tarafı tatmin edemiyorum. Hormonlarım normal çıktı. Psikolojik olduğunu söylediler ama aylardır sorunum gittikçe artıyor. Başka kadınları arzuluyorum hep ama eşimle öpüşmek dahi istemiyorum. Böyle bir hayatı ne kadar daha sürdürebilirim bilmiyorum. Kimseyle konuşmuyor yüzüm gülmüyor artık. Ne yapmalıyım sizce?

Cevap: Sevgili okurum sağlıklı bir yönlendirme yapabilmem için daha çok ayrıntıya ihtiyacım var. Eşler arasında zaman zaman bu tür durumlar olabilir. Ancak siz daha yeni evlisiniz ve sıkıntıların için evlendiğim günden beri ifadesini kullanmışsın. Seni ani kararla evlenmek durumunda bırakan ne idi? Eşini sevdiğini söylüyorsun. Bu güzel. Ancak onu eşten çok bir şekilde yakının gibi görmeye başlamışsın. Genellikle geçmişte yaşadığımız olumsuzluklar sonucu anne ya da babaya olan bağımlılık sorunu devam ederse, ilişkilerde bilinçaltı eşi anne ya da baba yerine koyabilir. Bu durumda çiftler arasında cinsel ilişkide sorunlar çıkar, yakınlaşma olmaz. Ama sevgi devam eder. İlişkinizin farklı bir yöne gitmesiyle ilgili başlangıca dönmek gerekli. Sizden ricam biraz daha geçmişe giderek bu konuyu düşünmeniz ve bana yazmanız.


Rumuz: Siyah İlişki Durumu: İlişkisi yok

Geçmişin hayaletlerini çağırma

Soru: Esra Hanım ben üç sene önce eşimden ayrıldım. Ama onun ve ailesinin bana yaptıklarını unutamıyorum. Bazen akşamları uykularım kaçıyor. Beddualar ediyorum. Sonra pişman oluyorum. Nasıl kurtulurum bu kabuslardan? Lütfen yardım edin.

Cevap: Sevgili okurum geçmiş geride kaldı. Onu düşünerek yaşamak seni bu an’dan yani yaşamdan uzaklaştırır. Belli ki olumsuzluklar yaşamışsın. Ama geride kaldı. Kendi hayatını kurman ve yoluna arkana bakmadan devam etmen lazım. Sadece geçmişte öğrendiğin tecrübeler lazım. Şimdi eline bir kağıt kalem al ve eski eşine, ailesine bir veda mektubu yaz. Sana yaşattıkları iyi ve kötü tecrübeler için de sonunda teşekkür et. Hem kendini çok rahatlamış hissedeceksin ama zihnini boşaltacaksın. Şunu unutma eskiye yönelik öfke kırgınlık, kızgınlık bitmeden sağlıklı yeni başlangıçlar yapamazsın. İlk çalışmayı yap ve bir hafta boyunca etkilerini gözlemle. Sonra yine bana az. Farklı bir çalışmayla devam edeceğiz.

Rumuz: Kararsız İlişki Durumu: Nişanlı

Kalbin ve vicdanın kararı versin

Soru: Esra Hanım ben yakın bir zamanda evleneceğim. Ancak eşimin babası yok. Annesi de kısa bir süre önce rahatsızlandı. Nişanlım bir süre bizimle oturmasını istiyor. Ama ben kararsızım. Sorun olur diye düşünüyorum. Nişanlımı da seviyorum. İki arada kaldım. Ayrılmak mı lazım bilemiyorum. Yardımcı olur musunuz.


Cevap: Değerli okurum, annelerimiz babalarımız bizlerin dünyaya gelmesine vesile olan kişiler. Hayatta ilk sevgililerimiz onlar. Ne olursa olsun yanlarında olmalıyız. Sen de ileride anne olacaksın. Yaşlanacaksın. Bahsettiğin durum akıl tarafından bakılınca kolay gözükmüyor. Sorun çıkabilir diyebilirsin. Ama bu tür olaylarda bırak aklını, mantığını. Kalbini ve vicdanını dinle. Sevdiğin adamın annesi ve rahatsız. Bu yaptığın iyiliğin, güzelliğin karşılığını muhakkak alırsın güzel kardeşim.

5

Sıradaki haber yükleniyor...
holder