Hakan Çelik KIA Niro, dizele meydan okuyor
HABERİ PAYLAŞ

KIA Niro, dizele meydan okuyor

Haberin Devamı

Dünyanın en hızlı büyüyen markalarından KIA’nın düşük emisyonlu araç kategorisinde başı çeken, hibrid modeli Niro, 123 bin 900 TL’lik fiyatı ile satışa sunuluyor.

KIA Niro, Crossover modelinin pratikliğini ve tasarımını etkin hibrit gücüyle bir araya getiriyor. 5 yıl garanti, onarım güvencesi, özel eko-araç platformu ve ilerici hibrit sistemiyle KIA’nın yeni crossover modeli Niro ilklere imza atıyor. Amerika’nın uçtan uca en düşük yakıt tüketimiyle giden hibrit otomobil unvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Niro, bu yönüyle de dikkat çekiyor.

KIA Niro, dizele meydan okuyor

100 kilometrede 3.8 litre

Paralel hibrit sistemi, 1.6 litre hacimli direkt enjeksiyonlu benzinli motor, lityum-iyon polimer batarya ve 32 kilowatt elektrikli motordan oluşan ve gücünü altı kademeli çift debriyajlı şanzımanla ön tekerleklere aktaran Niro, sadece 88 gram CO2 emisyon salımı yapıyor. Niro, 100 kilometrede 3.8 litrelik yakıt tüketimi ile sınıfının en tutumlu ve çevreci ürünü olarak öne çıkıyor.

Hayatı kolaylaştırıyor

Niro bünyesinde birçok önemli donanımı barındırıyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, ısıtmalı koltukları ve geri görüş kamerası hayatı kolaylaştıran donanımlar arasında. Kullanıcılar, aynı zamanda kablosuz akıllı telefon şarjı ve 220 watt’lık priz girişi ile tüm elektronik aletleri şarj edebiliyor.

KIA’NIN MARKA DEĞERİ 6.3 MİLYAR DOLAR

KIA Grup Direktörü Ayşe Tuncel, KIA’nın marka değerinin 6.3 milyar dolar olduğunu, ayrıca Interbrand tarafından her yıl açıklanan ‘En İyi 100 Küresel Marka’ araştırmasında 69’uncu sıraya yükseldiğini söyledi.

KIA Niro, dizele meydan okuyor

Kiralama sektörü ile ilgili açıklamalarda bulunan Çelik Motor Genel Müdürü Özgür Maraş ise Niro’yu daha fazla kişiye deneyimletmek amacıyla Garenta Day ile kiralama yapılabileceğini belirtti. Maraş, “Hibrit konusunda fikri olmayan biri bile kiraladığında hibrit sahibi olabiliyor” dedi.

KIA Niro, dizele meydan okuyor

MAZDA CX-5 GELİYOR

Mazda, 120 ülkede 1.5 milyondan fazla satan CX-5’in tamamen yenilenmiş modelini Temmuz’da Türkiye’de satışa sunacak. Barselona’daki etkinlikte Mazda CX-5’teki SKYACTIV-G 2.0 litre motorun 160 beygir güç ürettiğini belirten Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, aracın SKYACTIV DRIVE otomatik şanzıman ve Mazda’nın yeni i-ACTIV AWD dört çekişli sistemi ile donatıldığını söyledi. CX-5, 183 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak.

KIA Niro, dizele meydan okuyor

YENİ VW CADDY’E ZENGİN DONANIM

Volkswagen ticari araç, Caddy’nin yeni TSI seçeneğini 66 bin 900 TL’lik fiyatıyla pazara sundu. 3 silindirli TSI motor 102 PS güç üretiyor ve 1500-3000 devir aralığında yüksek performans sağlıyor. Yeni Caddy, 100 kilometrede 5.4 litre yakıt tüketerek ailenin dizel üyelerine yakın bir değere sahip.

KIA Niro, dizele meydan okuyor

STANDARDI YÜKSEK

Caddy TSI’da Composition audio radyo, USB, AUX-IN ve SD kart girişi, klimatik klima, yol bilgisayarı, hız sabitleyici, yükseklik ve derinlik ayarlı servotronik, deri kaplı multi-fonksiyonel direksiyon ve yüksekliği ayarlanabilir sürücü koltuğu standart donanım ve konfor özellikleri olarak sunuluyor.

‘İ AİLESİ’ ZİRVE YOLUNDA

Hyundai’nin Avrupa’da yükselişini hızlandıran ve bölgedeki satışlarının yüzde 50’sini oluşturan ‘i Ailesi’, değerlendirmelerde yüksek skorlar alarak zirve yolunda ilerliyor. i10, i20 ve yeni i30, Red Dot ve iF gibi tasarım ödüllerinin de sahibi.

KIA Niro, dizele meydan okuyor

TÜRKİYE’DE ÜRETİLİYOR

i Ailesi, Avrupa’da yapılan testlere göre özellikle bağlanabilirlik, iç mekan tasarımı, dinamizmi ve sürüş kolaylığı ile birinci olarak başarısını ve iddiasını kanıtladı. i10 ve i20, Hyundai Assan’ın Türkiye’deki fabrikalarında üretiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder