Cem Kerpiççiler Kâbustan Alex De Souza uyandırdı!
HABERİ PAYLAŞ

Kâbustan Alex De Souza uyandırdı!

Beşiktaş zaferinin ardından Kasımpaşa maçının kolay geçeceğini düşünenler için maçın ilk 30 dakikası tam bir kabus oldu. Kasımpaşa geçilmez taktiğiyle neredeyse 11 oyuncusuyla kalesinin önüne duvar ören Fuat Çapa’nın takımının kilidini açmak hiç de kolay olmadı. Maçlara fırtına gibi girip oyuna galip başlamayı adet edinen Fenerbahçe kendi seyircisinin önünde gol atamadıkça daha fazla stres dolu dakikalar yaşayacaktı. Dakikalar 32’yi gösterdiğinde serbest vuruşta topun başına geçen Alex De Souza müthiş bir vuruşla takımını öne geçirip Kasımpaşa’nın direncini kırıp başka bir oyun formatına dönmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Kazanmak için inanmak gerek

İlkyarının sonunda Yoseph Jobo’nun bir anlık hatası Fenerbahçe’ye çok pahalıya mal olabilirdi. O ana kadar kalesine top bile gelmediği için üşüyen Volkan Demirel’in penaltıyı kurtarması sarı lacivertli tüm futbolcuların maça ne kadar konsantre olduklarını ve şampiyonluğa olan inançlarını ortaya koyan en önemli göstergeydi. Önce kaptan Alex De Souza ardında da Volkan Demirel kolay gözüküp zor geçen bir maçın nasıl kazanılacağını merak edenlere futbol okullarında ders olarak gösterilecek işlere imza atıyordu.

Sol kanadın tapusu Issıar Dia’da

Kasımpaşa ikinci yarıda yalnızca kendi kalesini savunmayı bırakıp atak yapmaya başlayınca kışın en soğuk günlerinde birinde kalesinden oyunu izleyen Volkan Demirel ısınmaya başladı. Karşılıklı ataklarla geçilen on dakika pek seyir zevki vermese de Mamadou Niang’ın ceza sahası içinde verdiği pasta tek vuruşla golü atan Issıar Dia Fenerbahçe’yi rahatlatıyordu. Takım arkadaşlarının oyunun doğası gereği sırtını döndüğü için sahanın en yalnız iki oyuncusundan biri olan Volkan Demirel’in yüzde yüz bir gol pozisyonunda kalesine gelen kafa şutunu çıkarması maçın adamları listesinde kaptan Alex De Souza’nın ardından ikinci sıraya yerleşmesine neden oluyordu…

Herkesi çalımlayabilme ihtimalini sevdim

Mehmet Topuz’un bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi, sağ kanadın milisi Gökhan Gönül’ün bindirmeleri, Diego Lugano’nun hırsı, Selçuk Şahin’in her hatayı düzeltme azmi ve Issiar Dia’nın önüne gelen herkesi çalımlayabilme ihtimali bu maçın ardından not defterimde kalan altı çizili notlarımdı. Karla karışık yağan sinsi yağmura rağmen stadı dolduran binlerce Fenerbahçelinin takımlarını maçın başından sonuna kadar hiç susmadan desteklemeleri alkışlanacak noktaların başında geliyordu.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder