Dünya Kaddafi: Bu topraklardan ayrılmayacağız

Kaddafi: Bu topraklardan ayrılmayacağız

Paylaş
Kaddafi: Bu topraklardan ayrılmayacağız

Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi, halka yaptığı konuşmada canını verme pahasına ülkesinden ayrılmayacağını, gerekirse şehit olacağını söyledi ve taraftarlarını isyancılara karşı sokağa dökülmeye çağırdı

Libya Lideri Muammer Kaddafi Trablus'taki 1986 yılındaki ABD bombardımanına direnişin anısına dikilen heykelin bulunduğu binada konuşma yaptı. Protestoculara seslenen Kaddafi, "Tepkinizi gösteriyorsunuz sizi selamlıyorum." diyerek sözlerine başladı.

>> LİBYA İÇİŞLERİ BAKANI: KADDAFİ'Yİ TANIMIYORUM
>> KADDAFİ BERLUSCONI'YE: ÜLKENİN DURUMU İYİ
>> BM GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANDI
>> LİBYA LİDERİNİN PETROLLE İLGİLİ ŞOK HAZIRLIĞI

Kaddafi şunları söyledi:

"Şimdi Yeşil Meydan'da toplandınız 'Libya zafer istiyor' diyorsunuz. Tüm Arabistan'da zafer Libya'nın olacak diyorsunuz. 'Devrim' demek fedakârlık demektir. Ömrünüzün sonuna kadar fedakârlık. Ülkemizin topraklarını bizler kanımızla suladık. Diğer güçlere nisbeten bu ülkeyi yönetmek bizim işimiz. Şimdiye kadar Libya'nın aşiretleri olarak burada toplananlar tek bir sesle düşüncelerini ifade ettiler. Buradan ABD'nin gücüne kendi gücümüzle meydan okuduk. Dünyanın nükleer gücü olarak buradan meydan okuduk.

>> CASTRO: AMERİKA NATO'YA İŞGAL EMRİ VEREBİLİR
>> MERKEL: KONUŞMA ÜRKÜTÜCÜYDÜ
>> AKP VE CHP'DEN LİBYA ZİRVESİ

Bizler çöllerden gelenler olarak devrimin zaferini kazanmış bir nesil olarak tüm dünyaya öncülük yapmaya devam edeceğiz.. Bu durdurulamaz bir tepkidir. Şimdiye kadar yanlış bir imaj sunmaya çalışanlar başarısız olacak. Biz de pes etmeyeceğiz ve bu topraklardan ayrılmayacağız.

"BANA DİĞERLERİ GİBİ DAVRANAMAZLAR"

Kaddafi tarihtir, devrimdir, direniştir. Libya hiçbir zaman pes etmeyecek. Özgürlüğün peşinden koşan hiç bir ulus pes etmeyecek, biz de pes etmeyeceğiz. Buradayız dedik Ve burada direnmeye devam edeceğiz. Bana diğerleri gibi davranamazlar. Libya'yı terk etmeyeceğim, burada şehit olacağım. Ben devrim lideriyim, istifa etmeyeceğim.

16 - 17 yaşındaki protestocu gençler suçlu değil, onlar kandırılıp yönlendiriliyorlar. Tunus'ta olan neyse onu taklit ediyorlar. Ancak bunlar küçük bir grup. Para ödenerek ya da uyuşturucu sağlanarak bu hâle getiriliyor, polisle askerle çatışmaya giriyorlar. Ancak gençliği, bu küçük grubu kullanmaya çalışıyorlar. Libya ile kimse başa çıkamaz. Bingazi'dekiler kimler, bunlar asıl Bingazililer olamaz. Biz özgürlüğü ve otoriteyi Libya halkına verdik."

Halka reform sözü veren Kaddafi, "Halk komitelerinin kurulacağını söyledi. Herkesin yerel yönetimi olacağını belirten Kaddafi, "Kendimize güvenelim" dedi.

"BU FARELERDEN KENDİNİZİ KORUYUN"

Sert üslupla sürdürdüğü konuşmasında Kaddafi halka şu çağrıyı yaptı:

"Eğer siz Kaddafi'nin ülkesinde yaşıyorsanız evinizden çıkın. Herkes evinden çıksın, sokakları güvenli hâle getirin. Çocuklarınızı sokaktan alın. Çocuklarınız ölüyor. Hiçbir şey için ölmüyorlar; sadece Libya'yı kötülemek için ölüyorlar. Petrol gelirinin yüzde 90'ı zaten halka devredilmiş durumda. Başkan olsaydım istifa ederdim ama ben başkan değilim. Arkamda Libya halkının desteğini bilerek mücadeleye devam edeceğim. Bu çeteler Libya halkını temsil etmiyor. Haplar verildi bu gençlere, Mısır'dakileri taklit etmeye başladılar. Yarın tüm barikatlar sokaklardan kaldırılmalı. Sizler de bu çocukları sokaktan toplayın. Yoksa bu fareler petrol rafinerilerini patlatabilirler. Bingazi'yi ben inşaa ettim; oysa onlar gelip sizin çocuklarınızı kullanarak Bingazi'yi yerle bir etmeye çalışıyorlar.

3 tank yakıldı, uçaklar Bingazi'ye inemiyor. Bu farelerden, bu asilerden kendinizi korumanız gerekiyor. ABD'nin gelip sizi işgal etmesini mi istiyorsunuz? Eğer bunu istemiyorsanız sokağa çıkıp bu insanları yakalayın ve güvenlik güçlerine teslim edin. Bunlar bir avuç terörist. Afganistan'daki olayların burada da yaşanmasını istiyorlar. Herkes bu kişilerin yakalanması için çalışmalı. Onlar beni değil, Libya'yı istiyorlar.

"DEVLETE KARŞI GELENİN CEZASI ÖLÜMDÜR"

Muhtemelen sanıklar ölüm cezasına çarptırılacak. Yabancı ülke için çalışanlar her kimse ölüm cezasına çarptırılacak. Devlete karşı güç kullanmanın cezası da ölümdür. Böyle devam ederse bir iç savaşa neden olanların cezası da ölümdür. Somali gibi mi olmak istiyorsunuz? Süreç böyle devam ederse bir iç savaş olacak.

Yakalananlar ve tüm bu olaylara neden oldukları tespit edilenler, ülkenin birlik ve beraberliğine kast etmiş olanlara karşı bir tutum içerisinde olmak zorundayız; ama biz buradan ayrılmıyoruz. Rusya'da olanları hatırlayın. Tankların önüne geçenleri ezdiler. Çin'i hatırlayın. Tankların insanları nasıl ezdiğini hatırlayın. Rusya'nın, Çin'in birlik beraberliği o insanların hayatlarından daha değerliydi. Onlar buranın Felluce olmasını istiyorlar. Buranın Irak gibi mi olmasını istiyorsunuz? Aynı çeteler bunlar.

Bu geceden ve yarın sabahtan itibaren tüm gençler, hap alanları söylemiyorum, diğer gençler komiteler oluşturacaklar ve yerel güvenliği sağlayacaklar. Bize saldırıyorlar. Yarından itibaren güvenliğin tesis edilmesi gerekiyor. Bütün kadınlar, bütün erkekler sokakların hakimiyetini ele geçirmek durumundalar. Bu halk devrimini korumak zorundalar. Halkın otoritesine saygı duyulmak zorunda. Kaddafi'yi seviyorsanız şu andan itibaren evlerinizden çıkın ve örgütlenin. Tüm kentlerdeki, tüm Libya'daki gençler, bu komitelere katılmak zorundalar. Libya devriminin kazanımlarını korumak, savunmak zorundalar. Onlar bir avuç insan. Sizler ise milyonlarca kişisiniz. Libya'daki petrol halkın. Güvenliği sağlayın, petrolü herkes paylaşsın."

Kaddafi'nin protestoculara yönelik cezaları açıklarken ülkenin anayasası olan "Yeşil Kitap"a bakması dikkat çekti.

POSTA İNTERNET

2

Haberin Devamı