Dünya İsrail Mısır'a 'Yeter' dedi

İsrail Mısır'a 'Yeter' dedi

Paylaş
İsrail Mısır'a 'Yeter' dedi

Mısır ile İsrail arasında askerden arındırılmış bölge olan Sina'ya çıkan olayları bastırmak için 800 Mısır askeri konuşlanmıştı. İsrail, Mısır'ın daha fazla asker gönderme' isteğini reddetti

İsrail hükümetinin, geçen hafta Mısır’ın Sina’ya daha fazla askeri güç konuşlandırılması talebini reddettiği bildirildi.

Haberin Devamı

İngilizce yayımlanan Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, üst düzey bir ordu yetkilisi, Mısırlıların geçen hafta ilave askerlerin gönderilmesi için izin verilmesini istediklerini, ancak bu ikinci talebin İsrail Başbakanlığı ve Savunma Bakanlığı’nca geri çevrildiğini belirtti.

Aynı yetkili, "Mısır’da bir rejim değişikliği ve barış anlaşmasının tamamen ortadan kalkabileceği ihtimalinin bulunduğu bir zamanda, barış anlaşmasının sanki anlamsızmış gibi görülmesini istemiyoruz" dedi.

32 YIL SONRA GİRMELERİNE İZİN VERİLMİŞTİ

İsrail, geçen hafta Sina’ya da sıçrayan gösteriler ve yarımadada meydana gelen olaylar nedeniyle, İsrail ile Mısır arasında barış anlaşmasının imzalandığı 1979 yılından bu yana geçen 32 yıl sonra ilk kez Mısır askerlerinin Sina’ya konuşlanmasına izin vermişti.

Haberin Devamı

İki tabur halindeki 800 kadar Mısırlı asker, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in de Kahire’den geldiği Şarm El Şeyh ile Mısır’ın Refah çevresine gönderilmişti. İsrail’in Sina’dan çekilmesinden sonra Mısır ile arasında yaptığı anlaşma doğrultusunda, Sina’nın Mısır’a bırakılmasına karşılık Mısır da Sina’nın askerden arındırılmasını kabul etmişti.

İsrail, Mısır’daki protesto gösterilerinin sonunda, Müslüman Kardeşler’in yönetimi ele geçirerek, barış anlaşmasını iptal etmesinden endişe duyuyor.