Tamer Heper İş kazası geçirdim
HABERİ PAYLAŞ

İş kazası geçirdim

Haberin Devamı

2015’te işyerinde kaza geçirdim. Ayak bileğimden sakatlandım. Hastaneye gittim ancak sakatlanma nedenini açıklamadım. Günlük hayatta olduğunu söyledim, iş kazası demedim. Bu arada işveren bana birtakım vaatlerde bulundu. Ancak şimdi sakatlandığım yerde sancılar oluyor ve işveren sözünü tutup bana yardımda bulunmadı. Ben bugün şikayette bulunup tazminat isteyebilir miyim? ● Y.D.

Okuyucuma bir iyi bir de kötü haberim var. Önce iyi haber. İş kazalarında tazminat talep etme süresi 10 yıl. Bu nedenle 3 yıl geçmiş olması hakkının kaybolduğu anlamını taşımıyor. 3 sene sonunda da bu dava açılabilir. Hatta yılları sayarak 3 sene diyorum, 2018’e yeni girdik. Şayet kaza 2015’in sonlarında oldu ise belki de iki sene oldu. Dolayısı ile tazminat talep hakkı kaybolmadı. Ancak, iş kazası olduğu hallerde bunun derhal SGK’ya bildirilmesi gerekir.

YASAL DEĞİL GEREKLİ

İşte şimdi kötü haber geliyor. Siz kaza geçirdiğinizde bunun iş kazası olmadığını, günlük yaşantınızda meydana geldiğini söylemişsiniz. Şimdi iş kazası olduğu iddiası ile bir dava düşündüğünüzde bu söyleminizden geri dönmek gerekeceği gibi bunu ispat zorunda kalacaksınız. Bunun için yasal delil bulmanız gerekecek. Acaba işyerinde kaza geçirdiğinize dair tanık bulabilecek misiniz? İşten ayrılıp da olayı bilenler bulunabilir mi? Halen o işte çalışanlar, kaza sırasında da orada mıydı? Veya halen çalışmakta olanlar tanıklık yapabilir mi? Davanın sonucunu bu soruların yanıtı etkiler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder