Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu İlaçlarla sonuç alınıyorsa...
HABERİ PAYLAŞ

İlaçlarla sonuç alınıyorsa...

Haberin Devamı

Sertleşme sorunu yaşayan erkek doktora gidip bazı testleri yaptırmalı. Sonuca göre tedavi belirlenir. Öncelikle ilaçla hastanın ilişkiye girmesi sağlanır. Netice alınıyorsa protez gündeme gelmez. Çünkü protez son çare ve geri dönüşü yok...

SORU: Protez takmadılar

51 yaşımdayım, 16 yıldır tip 2 hastasıyım ve insülin kullanıyorum. Bazı ilaçlar alıyorum. Ereksiyon sorunu için hastaneye gittim. Sadece sertleşmeye yardımcı ilaç verildi, sonuç aldım. Protez istedim. Doktor “Yaşın genç” dedi. Bana protez hakkında bilgi verir misiniz?

CEVAP

Sizin yaşınızda ve durumunuzda en doğru yol ilaçlarla netice alınabildiği sürece protez seçeneğine geçmemektir. Tercihlerinize daha uygun ilaçlar ile devam etmek için doktorunuzla konuşun. Yapılabilecek ince ayarlamalar sizi mutlu edecektir. Protez ise son tercih olup artık ilaçlardan da fayda görmeyince düşünülmesi gereken çaredir. Protezin iyisinin de pahalı olduğunu hatırlatırım.

SORU: Baba olmak istiyorum ama...

38 yaşındayım. Geçen Aralık’ta rektal prolapsus ameliyatı oldum. Ameliyattan sonra sperm gelmemeye başladı. Bunun normal olduğunu söylediler. Acaba bu durum düzelir mi? Bunun tedavisi ya da ameliyatı var mı? İkinci kez baba olmak istiyorum. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP

Rektal prolapsus yani makatın dışarı sarkması için yapılan ameliyatta meni kese ve kanalları veya bölgenin sinirleri zarar görmüş olabilir. Bu nedenle meninin dışarı gelmemesi mümkündür. Durumun tetkiklerle değerlendirilip tedavi edilmesi sonucu veya tüp bebek yöntemi ile tekrar çocuk sahibi olabilirsiniz.

SORU: Sertleşme sorunum var, evden çıkamıyorum

28 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeye karar verdik. Ama penisim o gece sertleşmedi. Çok üzüldüm. Yaşadığım bu olay yüzünden 2 haftadır evden çıkmıyorum. Bunalımdayım. Kendimi nasıl toplayabilirim?

CEVAP

İnsan bünyesi mevsim, hava, psikolojik durum, yorgunluk, keyif gibi birçok harici ve dahili faktörden etkilenir. Bir bilgisayar gibi standart komutlara standart cevaplar vermez. Profesyonel bir atlet dahi aynı mesafeyi aynı sürede iki defa koşamaz. Her gün performansında az veya çok değişiklikler gösterir. Cinsel yaşam da tıpkı böyledir. Formsuz olduğumuz günler veya dönemler olması insan tabiatı gereğidir.

Yorgunluk, sıkıntı gibi faktörlerin eklenmesi ile performansın kötü olduğu bir günde özellikle kişinin evham seviyesi ortalamanın üzerindeyse devreye performans anksiyetesi denilen performans evhamı da girer ve cinsel ilişkinin başarılamaması durumu ortaya çıkar. Bu durumu anlamak ve tabii kabul etmek çözümün önemli bir parçasıdır. Gerekirse bu sorunu aşamayanlara tedavi de uygulayarak sorunu halletmekteyiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder