Nedim Şener İhalelerden PKK'ya yüzde 10
HABERİ PAYLAŞ

İhalelerden PKK'ya yüzde 10

Haberin Devamı

Devleti soyarken, yolsuzluk yaparken “altın oran” vardır; yüzde 10. Bir ihaleden siyasetçi ve bürokrat pay alacağı zaman yüzde 10 komisyon ister. İhaleye giren de ihaleyi veren de bunu bilir, fiyata bunu ekler. Nasıl olsa para Hazine’den yani halkın cebinden çıkacaktır. Siyasi tarihimizde “Yüzde 10” lakabı almış nice politikacı yanında eşi ve akrabası vardır.

Şimdi bunlara PKK’da eklenmiş. PKK uyuşturucu ve insan ticareti yanında yurtiçinde ve yurtdışında bağış, Irak ve Suriye gibi ülkelere yük taşıyan kamyonculardan da sınırda “vergi” adı altında para topluyor. Şimdi ise ihalelerden yüzde 10 almaya başlamış. Eskiden işadamlarını tehdit eder para alırdı ama demek ki artık komisyonculuğa başlamış.

Peki size “Ödediğiniz verginin bir bölümü PKK’ya gidiyor” desem tepkiniz ne olurdu? “Delirdin mi sen neye dayanarak bu kadar emin konuşuyorsun?” diye karşılık verirsiniz sanırım. Ben de duyunca şaşırdım. Ama haberin kaynağı çok sağlam. Kim mi? Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Tayyip Erdoğan.

İstihbarat raporları

Önceki gün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 69’uncu Genel Kurulu’nda Başbakan aynen şunları söyledi: “Müteahhitler Güneydoğu’da korku belasına çalışamıyorlar. İşte gelip Rıfat beye (TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu) yakınıyorlar. “İş makineleri yakıldı” diyorlar. Bu da yetmiyor ihale bedellerinin yüzde 10’unun Kandil’e gönderilmesini istiyorlar.” Bu bilgiyi Başbakan’a veren de TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu olmalı. Detaylarını öğrenmek için kendisini aradım. Herhalde yoğunluğu nedeniyle geri dönemedi.

Ama gerçek olmasa Başbakan’a bu bilgiyi aktarmazdı. Devlet bu ara istihbarat raporlarıyla çok meşgul. Alevilerin ağustos ayında ayaklanacaklarına dair raporlar gazetelerde yayınlandı. Gezi eylemlerinin devamı olarak eylül ayı sonrası üniversitelerin açılmasıyla birlikte eylemlerin yapılacağına ilişkin raporlar bizzat Bülent Arınç tarafından açıklandı. Futbol sezonuyla birlikte, hükümeti zor durumda bırakmak amacıyla siyasi içerikli slogan ve tezahüratların atılacağına dair istihbarat raporları olduğu bildirildi.

İhbar kutuları konulacak


Stadlara giren seyirciler fişlenecek. Öğrenciler zaten “terörist” diye tutuklanıp okuldan atılıyor. Ayrıca eylemleri katılırlarsa kredileri kesilecek. Devlet tencere tava çalan bile ihbar edilsin diye mahallelere ihbar kutuları koyacak.

Hepsi istihbarata dayalı olarak muhalif tüm sesleri kesmek adına. Pek, devlet, ihalelerden PKK’ya giden yüzde 10 komisyonu engellemek için ne yapıyor? Şu ana kadar hiç. Belki bundan sonra yapar. Ama o zamana kadar bilin ki, askere ve polise sıkılan kurşunun parasını da devletin Hazine’si ödeyecek. Bunun günahı da istihbarat raporlarıyla korku iklimi yaratmayı amaçlayan ama PKK’ya giden yüzde 10 komisyonu engellemeyenlerin sırtında olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder