Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hormonlar ne diyor?
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Cinsellik yemek yemek, uyumak kadar doğal bir ihtiyaç. Bazen kişide cinsel ilişkiye karşı isteksizlik ya da soğuma görülür. Hemen panik yapıp üzülmeyin. Bu durum hormon dengenizdeki bozulmadan kaynaklanabilir. Bir uzmana başvurun ve nedenini öğrenin.

SORU: İstek duymuyorum

28 yaşındayım. Cinsel ilişkiye artık eskisi kadar ilgi duymuyorum. İlişkiye girmek heyecan vermiyor. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Bir üroloji uzmanı ve daha sonra gerekirse bir psikiyatri uzmanı ile görüşmenizi öneririm. Seks yemek yemek gibi bedeni bir ihtiyaçtır, insan en doyurucu yemekten sonra dahi bir süre sonra acıkır. Hormon dengenizde bir bozulma veya bir tür depresyon durumunuz olabilir.

SORU: Meniler geri geliyor

Eşimle ilişkide boşalıyorum ama meniler geri geliyor, sebebi nedir? Hastalık olabilir mi? Ya da bu normal bir şey mi? Çocuk olabilmesi için meni miktarı ne kadar olmalıdır? Anne rahmine ne kadar meni giderse çocuk olur?

CEVAP

Hamileliği sağlayan meni miktarı değil, içindeki normalin yarı sayısında kromozom içeren ve hareketli olan sperm yani döl hücreleridir. Normal menide 1 cc’de en az 20 milyon, ortalama 40-60 milyon sperm hücresi olur. Bunların en az yarısının ileriye doğru hareketli olması beklenir. Ayrıca bu hücrelerin yapısal özellikleri ve kromozomal içerikleri de hamilelik sağlamakta önem taşır. Meninin fazlasının özellikle kadın ilişki sonrası ayağa da kalkarsa yerçekimi ile dışarı gelmesi normal bir durumdur.

SORU: Lekeler hâlâ duruyor

21 yaşındayım. 18 yaşındayken çok mastürbasyon yapıyordum. Bir gün penisimin başının alt kısımında kabuk oluştu. 3 ay kabuk orada durdu. Daha sonra kabuğu kopardım. Bu sefer de penisimin başında bazı lekeler oluştu. O lekeler o günden beri duruyor. Penisim işlevini yerine getiriyor ama orada lekenin olması beni rahatsız ediyor. İleride eşimi rahatsız edecek diye korkuyorum. Bu lekelerin geçmesi için bir yol var mı?

CEVAP

Penis cildinde yıllardır duran ve hiçbir değişiklik göstermeyen bir lekenin tedavi edilmesi gereken bir durum olduğunu sanmıyorum. Psikolojik nedenlerle bir estetik girişim düşünülebilirse de sonuçtan memnun kalacağınız garanti edilemez.

SORU: Sağ yumurtada şişlik var, neden?

Sağ yumurtam şişiyor ve üzerinde nohut tanesi gibi bir şişkinlik var. Ağrı yapmıyor. Acaba bu sorun yaratır mı? Bu şişkinlik 4 aydır duruyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sol yumurtanızın üzerindeki şişkinlik testisin üzerine yapışık olan epididim adlı organın baş kısmı olabileceği gibi bu organdaki kistik bir yapı da olabilir. Öncelikle bir üroloji uzmanına başvurarak muayene olmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder