Mehmet Coşkundeniz Herkes mi aldatır?
HABERİ PAYLAŞ

Herkes mi aldatır?

Haberin Devamı

Aşk Uykusu’ filmi aldatmayı bir kez daha gündeme getirdi. Film, evliliklerin, ilişkilerin üzerine bir kabus gibi çöken ihaneti enine boyuna irdeliyor. Ve kafalarda “Herkes mi aldatır?” sorusunu oluşturuyor.

Bir kadın ve bir erkek...

Herkesin gıpta ile baktığı evlilikleri var. Birbirlerini çok seviyorlar. Ama bir gün kadın, aslında gerçeğin böyle olmadığını öğreniyor. Eşinin hayatında bir başka kadın olduğu gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalıyor. Ve sonra hem yuvasını kurtarmak uğruna hem de kendisiyle büyük bir mücadele içine giriyor.

Benim gerçek bir yaşam öyküsünden esinlenerek kaleme aldığım, ‘Aşk Uykusu’ romanı işte bu mücadeleyi anlatıyor. Roman, aynı adla film oldu ve 31 Mart’ta gösterime giriyor.

Aldatma, “Eşten ya da sevgiliden habersiz girişilen her türlü fiziksel ve duygusal yakınlaşma” diye tanımlanabilir.

Peki yaygınlığı ne?

ORAN ÇOK YÜKSEK

Amerika’da 2012’de yapılan bir araştırmaya göre; eşini en az bir kez aldatan evli erkeklerin oranı yüzde 22. Kadınların oranı ise yüzde 14. Araştırma sadece evli olanları değil, 6 aydan uzun süreli ilişkisi olanları da kapsadığında daha ürkütücü rakamlar ortaya çıkıyor.

Evlilik dahil, herhangi bir ilişkisi olan erkeklerde aldatma oranı yüzde 57, kadınlarda ise yüzde 54. 46

BİN ÇİFTİN BOŞANMA SEBEBİ

Türkiye’de de bu oran epey yüksek. Türk erkeklerinin yüzde 25’i, Türk kadınlarının da yüzde 11’i eşlerini ya da sevgililerini aldatmış. Türkiye’deki bu oranların çok daha fazla olduğunu söyleyebilirim.

Çünkü konu hassas ve Türk insanı anketçilere doğruyu söylemez. Şöyle söyleyeyim, Türkiye’de her 3 boşanmadan biri aldatma sebebiyle gerçekleşiyor.

ERKEKTE SEKS KADINDA AŞK

Aldatmak için bazı sebeplerin olması gerek. Örneğin Türkiye’deki bir araştırmada kadınlara “Eşinizden başka bir erkekten hoşlandınız mı?” diye sorulmuş. Evliliğinin iyi gittiğini belirten kadınların yüzde 13’ü, evliliğini ‘orta halli’ diye niteleyen kadınların yüzde 9’u, ‘Evliliğim kötü’ diyen kadınların da yüzde 100’ü bu soruya ‘Evet’ yanıtını vermiş.

Ama tabii hoşlanma, aldatma olarak algılanmamalı. Hepimiz evliliğimizde ya da ilişkimiz sırasında başkasını beğenebilir, hoşlanabiliriz. Bu ille de onunla birliktelik yaşayacağımız anlamına gelmez.

Zaten kadınların aldatma sebebinin yüzde 50’si aşk. Yani kadın aşık olduğunda aldatmaya meylediyor. Erkeklerinse yüzde 44’ü sadece cinsel cazibeye kapıldığı için aldattığını itiraf etmiş.

ALDATMA BAZEN İŞE YARAR

Her çift kendi yaşadığı ilişkinin dinamikleri içinde aldatmaya farklı tepkiler verebilir ve aldatma sonrası süreci farklı yaşayabilir. Aldatmanın ortaya çıkması bazı çiftlerin ilişkilerini güçlendirirken bazı çiftlerde ayrılığa yol açmakta. Aldatma sonrası çiftlerin ilişkilerini devam ettirme kararı ilişkinin geçmişi, kişilik yapıları ve evliliğe bağlılıkları gibi çok çeşitli değişkenlere bağlı.

Umut verici olan ise şu: Çoğu çift aldatma durumunda evliliği bitirmek yerine kurtarmak için çaba sarf etmekte ve bu durumdan daha güçlü ve birbirine bağlı olarak çıkabilmekte.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder