Adile Özdağ Hastalıklara kara mürverle savaş açın
HABERİ PAYLAŞ

Hastalıklara kara mürverle savaş açın

Haberin Devamı

Sevgili Okurlar;

Bu yıl kış mevsimi her ne kadar normalden daha sıcak geçiyor olsa da kış aylarında gördüğümüz hastalıklar için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Sık ve hızlı sıcaklık değişimi, kısa ve karanlık günlerle soğuk algınlığı ve grip sezonu da aynı hızda devam ediyor.

Bugün yarıyıl tatilinin son günü, yarın milyonlarca öğrenci ikinci yarıyıl için okullara dönüyor. Özellikle okulda birbiriyle sürekli temas halindeki çocuklarımızın, kış nedeniyle sürekli kapalı alanlarda çalışan, toplu taşıma araçlarını kullanan bizlerin enfeksiyonlardan korunmak için kuvvetli bir bağışıklık sistemine ihtiyacı var. Bağışıklığımız düştüğünde kolaylıkla hasta oluyoruz.

Büyük bir kısmı (yüzde 80-90) viral kökenli olan bu hastalıklar, kişileri diğer enfeksiyon hastalıklarından daha uzun süre yatağa bağlamakta, daha fazla okul devamsızlığına ya da işgücü kaybına neden olmaktadır. Viral sebepli olmaları nedeniyle antibiyotikler etkisiz kalırken doktor kontrolü olmadan bilinçsizce kullanılan antibiyotikler sebebiyle daha dirençli enfeksiyonlara sebep olunmaktadır.

Viral enfeksiyonlarda en akılcı yöntem, iyi bir bağışıklık kuvvetlendirici ve antiviral özellikte desteklerden yardım almak olmalı.

Son günlerde gündemde olan sıkça duyduğumuz bir diğer önemli viral hastalık da nezle ve grip gibi virüs kaynaklı olan domuz gribidir ( H1N1). H1N1 tipi virüsün neden olduğu bu hastalık diğer soğuk algınlığı belirtileri ile aynı olup yine de basit bir soğuk algınlığı olarak düşünülmemeli ve yakalanmadan korunmaya çalışılmalıdır. Unutulmamalıdır ki bu tip hastalık türlerinde yakalanmadan korunmak, yakalanınca ise savurmak bir o kadar zor. Bağışıklık kuvvetlendirici, antiviral etkisi ve koruyucu özelliğiyle kara mürver bitkisi burada ön plana çıkıyor.

Ne İşe Yarar?

Ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı, halsizlik, tıkanıklık ve sinüs iltihaplanması gibi grip semptomlarına iyi gelir. Standardize kara mürver özütünün etkinliği dünyaca ünlü virolog Madeline Mumcuoğlu tarafından 20 yıllık araştırma geliştirme çalışmaları sonucunda bulunmuştur.

Hastalıklara kara mürverle savaş açın

Kara Mürver ve Grip Virüsü

Klinik çalışmalarda standardize kara mürver ekstresi verilen birinci grup grip hastalarının 3.1 günde iyileştikleri gösterilmiştir. İkinci grubun iyileşme süresi 7.1 gündür. Araştırmacılar, kara mürver ekstresi kullanan hastaların, grip virüsüyle savaşan antikor düzeylerinde de yükselme görmüşlerdir.

Norveç’teki bir çalışma, standardize kara mürver ekstresinin sadece immün sistemi canlandırmakla kalmayıp aynı zamanda grip virüsünü de doğrudan baskıladığına tanık olmuştur.

C Vitamini ve çinko da sağlıklı bir bağışıklık sisteminin en doğal destekleyicileri olarak kabul edilir. Çalışmalar C vitamini ile birlikte yeterli dozlarda çinko alımının, soğuk algınlığı süresini yarı yarıya düşürdüğünü göstermiştir.
Standardize kara mürver ekstresi, C vitamini ve çinko takviyesi hastalığa yakalanmadan bağışıklık sistemini desteklerken hastalık anında da daha hızlı atlatmanıza ve semptomları daha hafif yaşamanıza katkıda bulunurlar.
Bu ürünleri seçerken; güvenilir olmalarına, başarısını uzun zamandır göstermiş, patentli formülasyona ve üretim teknolojilerine sahip olmalarına dikkat etmeliyiz.

Ayrıca unutmamalıyız ki seçeceğimiz ürün içerisinde bulunan Kara mürverin kaynağı, konsantrasyon oranı ve standardizasyonu çok önemlidir.

3 YENİ MESAJINIZ VAR

Artırılmış gerçeklikle güvenli ameliyat

Bu sistemde yüksek çözünürlüklü kameralar röntgen cihazına bağlanıyor ve hastanın bedeninin 3D görüntüsü çıkarılıyor. Bedenin dışını ve içini görüntüleyen teknoloji, implantların omurgaya doğru yerleştirilmesini kolaylaştırıyor ve ameliyat süresini kısaltıyor.

Hastalıklara kara mürverle savaş açın

Parkinson hastaları için akıllı saat

Parkinson hastalarının hareketlerini gözlemleyip veri toplayan ve bunları doktorlara raporlayan, kol saati şeklinde kullanılabilen bir sistem geliştirildi. Temel özelliği ise kişiselleştirilmiş tedavileri mümkün kılacak olması.

Hastalıklara kara mürverle savaş açın

İnternete bağlanabilen işitme cihazı

Kapı ziline, duman dedektörlerine ve diğer akıllı cihazlara bağlanabiliyor. Kullanıcı bu sayede eve gelen ziyaretçiyi uzaktan duyabiliyor, olası yangınlardan sağ çıkma oranını arttırabiliyor. Aşırı gürültülü ortamlara uyum sağlayarak kulağı koruyabilmesi de açıklanan özellikler arasında.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

• Solunum yolu enfeksiyonları tüm dünyada en fazla hekim ziyaret nedenidir. Erişkinler yılda 2–5 kez ve okul çağındaki çocuklar yaklaşık 10 kez soğuk algınlığına yakalanmaktadır. Salgınlarda ise hekime başvuru nedenlerinin
yüzde 50'si solunum yolu enfeksiyonlarıdır.

• Soğuk algınlığının yüzde 95’ i viral kökenlidir ve antibiyotik işe yaramaz

• Bu enfeksiyonlarda hastalığa yakalanmadan salgınları atlatmalı ve bu yüzden bağışıklığı güçlü tutulması gerektiğini biliyor musunuz?


Sıradaki haber yükleniyor...
holder