Adile Özdağ Güçlü bağışıklık kaliteli bir hayat
HABERİ PAYLAŞ

Güçlü bağışıklık kaliteli bir hayat

Haberin Devamı

Sevgili Okurlar,

Yeni yılınızı kutlar, sağlık ve huzur dolu bir yıl geçirmenizi temenni ederim. Yeni yılda sağlığımız adına yapılacak en doğru şeyin, koruyucu sağlık adımları olduğunu düşünüyorum. Hastalıklara yakalanıp ilaçlar kullanarak sağlığımızı geri kazanmaya çalışmak yerine, öncesinde aldığımız önlemlerle hiç kaybetmemeye çalışmak gerekiyor. Koruyucu sağlık hizmetlerinin önemli olduğu bu dönemde, doktorunuz ve eczacınızla konuşarak olası risklerinizi, bu riskler için ne gibi yaşam değişiklikleri yapmanız gerektiğini ve hangi desteklerden yararlanabileceğinizi belirleyin.

GÜÇLÜ BİR BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN

Havaların soğuyup, grip, nezle ve soğuk algınlığının arttığı bu günlerde çocuklar başta olmak üzere hepimizin güçlü bir bağışıklık sistemine ihtiyacı var. Bağışıklık, adeta bu mevsimin sihirli kelimesi. Bağışıklık sistemimiz sindirim veya dolaşım sistemimiz kadar önemli. Bütün sistemlerin bağlantılı olduğu vücudumuzda, bağışıklık hepsine hükmeder ve güçlü bir bağışıklığınız var ise kaliteli bir hayatınız var demektir. Hastalanma sıklığınız ve hastalıklı günlerinizin sayısı az demektir.

Tüm enfeksiyonlardan korunmak için bağışıklık sistemimizin kuvvetli olması ve düzgün çalışması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Peki bağışıklık sistemimizi nasıl koruyup güçlendireceğimizi biliyor muyuz? Özellikle çocuklarda güvenli bir şekilde bağışıklığı nasıl kuvvetlendirebiliriz? Doğal bağışıklık kuvvetlendiricileri immünomodülatör ve immünostimulanlar olarak iki grupta değerlendiriyoruz.

İmmünomodülatör-Vücudun kendi bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek bağışık yanıtı arttıran madde Dengeleyici. Örn: Ginseng, beta glukan.

İmmünostimülan-Bağışıklık uyarıcı. Örn: Ekinezya, sambucusnigra.

Beta-Glukan, ekmek mayası hücre duvarından ekstrakte edilen basit bir polisakkaritdir. Bağışıklık sistemimizin ilk savunmasını yapan beyaz kan hücreleri üzerindeki özel yüzeylere bağlanarak, bağışıklık sisteminin viral, bakteriyel, fungal ve paraziter enfeksiyonlarla mücadele etme kabiliyetini geliştirdiği için yıllardır bağışıklık sistemi destekleyici olarak ün kazanmış tamamen doğal bir besin desteğidir.

TEMBELLEŞTİRMİYOR

İmmünomodülatör, yani kendi bağışıklık hücrelerimizi kuvvetlendirerek etki gösterdiği için uzun vadede bağışıklığı tembelleştirici etkisi olmaz. İhtiyaç duyulduğu sürece günlük ve uzun süre kullanmaya uygun.

Dikkat etmemiz gereken her Beta glukanın aynı olmadığı. Bağışıklık sistemi için, etkinliği kanıtlanmış Beta Glukan 1,3/1,6 bağ yapısı olan Beta glukandır. Kullanılan miktar kadar partikül büyüklüğü önemli denilebilir. Çünkü vücut savunma hücreleri tarafından kullanılabilmesi için Beta glukan partikül büyüklüğünün 10 mikrondan küçük olması gerekir. Bu yüzden patentli bir beta glukan desteğini kullanmak önemli. Çocuklarda beta glukanıimmün sistem destekleyici temel vitaminlerle birlikte kullandığınızda çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.

A vitamini: Savaşçı hücrelerin güçlendirilmesi, antikor tepkisinin artırılması dahil pek çok bağışıklık sürecini destekler ve uyarır. Eksikliği olan kişiler özellikle viral enfeksiyonlara daha kolay yakalanır.

D vitamini: Bağışıklık destekleyicidir.

E vitamini: Serbest radikallerin tutulmasına yardımcı olur.

BETA GLUKAN VE ÖZEL BİR TEKNOLOJİ

Çocukların kış boyunca sık hastalanmamaları için güçlü bir bağışıklık sistemine ihtiyaçları vardır. Özellikle kış ayları ve okul dönemleri süresince beta glukan destekleri verebilirsiniz. Daha önce balık yağları için bahsettiğim teknoloji şimdi Beta Glukan içeren yeni formu ve özel bir teknolojiyle de imdadımıza yetişti. Neydi o özel teknoloji? Vitamin, mineral, balık yağı gibi etken maddelerin vücutta kullanımına yönelik yeni bir form olan teknoloji, NorwegianUniversity of ScienceandTechnology (NTNU) ile yapılan çalışmalarla geliştirilmiş. Bu sayede biyoyararlanım artmakta ve daha iyi tat maskelemesi yapılabilmektedir. Şeker ve yapay madde ilavesine de gerek kalmıyor.

Bu teknolojiye sahip çiğnenebilir yumuşak tabletler, sıvı ve tablet formlara göre daha avantajlı bir form olarak tercih edilebilir.

3 YENİ MESAJINIZ VAR

Yaraları iyileştirebilen şok dalgasına onay

FDA, yaraları iyileştiren ilk sok dalgasını onayladı. Akustik şok dalgaları kullanarak yaraları iyileştirebilen sistem, özellikle diyabetik ayak ülseri tedavisini hızlandırmak üzere kullanılacak.

Güçlü bağışıklık kaliteli bir hayat

Beyin çipleri yaygınlaşacak

Beyin kapasitesini arttıracak olan çiplerin 2040 yılına kadar yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanacağı düşünülüyor. Anında bir dil öğrenmek veya bir başkasının hayatını yaşamak bilim kurgu filmlerinden gerçek hayata geçecek gibi.

Güçlü bağışıklık kaliteli bir hayat

Burnunuza gelen kötü kokulara son

Aşırı koku hassasiyetini ortadan kaldırmak için harekete geçen Op. Dr. Kenan Kalı ve ekibi koku ilacını buldu. İnsan vücudundaki koku reseptörlerini bloke ederek aşırı düzeyde duyulmasını engelleyebiliyor.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

• Çinko pastilleriyle ağız mukozasında ve boğazda oluşan tahrişleri hızlı iyileştirebileceğinizi,

• L-lysine’in virüslerin çoğalmasına engel olan bir aminoasit olduğu için uçuk oluşumunu azalttığını,

• Resveratrol’ün siyah üzümün etkisinden sorumlu olan güçlü bir antioksidan olduğunu

• Cildinize konsantre serum formunda süreceğiniz hyaluronikasitinkollajen etkisiyle maksimum nemlendirme sağlayacağını biliyor muydunuz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder