Eğitim - Kariyer Fen Bilimleri Eğitim Kurumları TEOG sınavını yorumladı

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları TEOG sınavını yorumladı

Paylaş
Fen Bilimleri Eğitim Kurumları TEOG sınavını yorumladı

İşte Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Ortaokul Bölüm başkanlarının 26 Nisan 2017 Çarşamba günü uygulanan 8. sınıf TEOG 2. Merkezi Sınavı sorularıyla ilgili yorumları...

TÜRKÇE


Türkçe sınav soruları 8. Sınıf Türkçe müfredatının kazanımlarına uygundur. Söz sanatlarına daha fazla yer verilen sınav sorularının geneli; okuma-anlama ve yorumlama gücünü ölçecek özelliktedir. Dil Bilgisi soruları beklenen düzeydedir ve öğrencilerin teknik bilgilerini ölçmeye yönelik hazırlanmıştır.

Sınavda hatalı soru bulunmamaktadır. Anlam Bilgisi ve Dilbilgisi sorularında herhangi bir çelişki ve kapalılık yoktur.


MATEMATİK


Matematik sınav soruları MEB müfredatına uygundur. Sorular kısa, anlaşılır ve nettir. Seçeneklerde 1.Merkezi Sınav sorularındaki kadar çeldiriciye yer verilmemiştir. Zorluk derecesi ise 1. Merkezi Sınav sorularıyla hemen hemen aynı düzeydedir.

Soruların dağılımı; Doğrusal Denklemler, Cebirsel İfadeler ve Üçgenler konularından 3 er soru, Kareköklü Sayılar, Denklem Sistemleri, Dönüşüm Geometrisi ve Olasılık konularından 2 şer, Eşitsizlikler, Çarpanlar ve Katlar ve Eşlik ve Benzerlik konularından 1 er soru şeklindedir. Kareköklü Sayılar ile Çarpanlar ve Katlar konularından 1’er soru, 1.Merkezi Sınav konularından sorulmuştur.


DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2. Merkezi sınav soruları müfredata uygundur. Soru kökleri ve seçenekler gayet nettir. Kolay sorulardan oluşmaktadır. Hz. Muhammed’in hayatı ve örnek davranışları ile ilgili çok sayıda soru bulunmaktadır.

Haberin Devamı