Esra Karayel Erkeğe benziyorsun deyince yatakları ayırdı
HABERİ PAYLAŞ

Erkeğe benziyorsun deyince yatakları ayırdı

Haberin Devamı

Her cumartesi bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.

SORU: Karımdan çok şikayetçiyim. Hiç kendine bakmıyor. Kısa saç sevmediğimi bildiği halde kestirdi. Bakmak zor oluyormuş. Üç yıllık evliyiz. Sanki 20 yıllık evli çiftler gibiyiz. “Erkeğe benzedin” deyince yatakları da ayırdı. Yani gidip başkasını mı bulayım? Bunu mu istiyor sizce? O da rahata kavuşsun. RUMUZ: CANLI CENAZE

CEVAP: Eşinin bakımsızlığının çözümü başkasını bulman mı? Kendine özen göstermeyen bir eşin var. Sorun bu. Haklısın. Ama erkeğe benzettiğin bir kadından nasıl hissetmesini bekliyorsun? Değersiz hissettirdin. Kendinden hoşnut olmayan biri seni mutlu edebilir mi?

Saçların uzunken çok daha güzel oluyorsun demek çok mu zor? Buna ‘dil kazası’ denir. Etkisi derindir. Birlikte güzel fotoğraflarınızın olduğu bir albüm yap. Onun zevkine göre küçük bir hediye alabilirsin. Sabah yanı başında bulacağı küçük sevgi notları yaz. Güzel, samimi birkaç cümle olsun. Bunları ara ara yap. Yanı başından ayrılmayacak göreceksin.

Karısına yakalanınca gitti

SORU: Sevdiğim biri vardı. Eşine yakalandı. Hiçbir şey demeden gitti. Acaba beni sevmiyor mu? RUMUZ: ABLA

CEVAP: İki kişi aynı anda sevilmez. Evli birinin sevip sevmemesini niye dert ediyorsun? Sevse ne olacak ki? Bu tür ilişkiler beladan, sıkıntıdan başka bir şey getirmez. Sebebi her neyse başka bir yolu tercih etmiş. Sana böyle davranan birini düşünme. Tövbeni et. Sonra, “Kendime, kalbime, bedenime zarar verecek yanlış kişilerden uzak durmaya söz veriyorum” cümlesini her gün yüksek sesle söylemeyi alışkanlık edin.

Geldi mi arkası kesilmiyor

SORU: Sorun, dert bitmiyor. Arıza erkekler hep beni buluyor. Eski eşle sorunu olanlar, çapkınlar... Hepsini mıknatıs gibi çekiyorum. Sonra da hastalıklar, üzüntüler... Sonu yok mu bunun? RUMUZ: YAPRAK

CEVAP: Olumsuzluk, gece karanlığındaki hırsız gibidir. Bir kez içeri girdi mi evi işgal eder. Şimdi hırsızdan kurtulma ve adalete teslim etme zamanı. Bütün olumsuz cümleleri tek tek yaz. Bir haftanı ayır. Listeye bak ve artık o cümleleri kullanmaktan vazgeçeceğine söz ver. Bir sayfaya da hayatında olmasını istediklerini yaz. Bundan sonra ağzından çıkan her söze dikkat edeceksin. Hayatta iyi de var, kötü de... Sen iyiyi görmeyi ve seçmeyi niyet et. Her ay tanımadığın ve ihtiyacı olan biri için yemek yap ve gönder. Kendine kitap okuma ya da film izleme gibi hedefler koy.

Eski sevgilimi görünce her şey sil baştan...

SORU: İlk görüşte aşık olmuştum. Bir sene rüya gibiydi. Sona erdi. Gitti başkasıyla evlendi. Ondan sonraki erkek arkadaşlarımda hep o duyguyu aradım. Bulamadım. Ta ki yeni tanıştığım erkeğe kadar... Artık eski aşkımın etkisinden kurtuldum sandım. Yanılmışım. İş için gittiğim yerde karşılaştık. Görüştük. Onu unutmam mümkün değil. Birlikte olmak istiyor. Evli olduğu için bir ilişki olamaz tabii. Çıkmazdayım. Sırf yalnız kalmamak için biriyle olmak mı? Yoksa sana ait olmayan bir erkek yüzünden yalnız yaşamak mı? RUMUZ: ÇARESİZ

CEVAP: Birlikte olmaman doğru karar. Aşkının masumiyetini bozma. İletişimi kes ki, o da senden ümidi kessin. Bu adamda diğerlerinde olmayan ne var da bırakamıyorsun? Hangi duyguyu arıyorsun? Bunu bir hafta boyunca düşün. Bu süreçte kimseyi hayatına alma. Yalnız kalmamak için biriyle olursan, çok yanlış yollara girersin bilesin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder