A. Yavuz Kocaömer Engel tanımayan ressamlar
HABERİ PAYLAŞ

Engel tanımayan ressamlar

2010 yılının ilk ‘Çengelli İğne’ köşesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da bedensel engelli sanatçıların tablolarından oluşan takvime yer veriyoruz. Ağızlarıyla ya da ayaklarıyla fırça tutarak birbirinden güzel eserlere imza atan sanatçılar hepimize örnek olmalı. İşte Almanya’da satışa çıkan ve engel tanımayan ressamların tablolarından oluşan 2010 takviminden yapraklar...

17 yaşındayken motosiklet kazası geçiren Markus Kolp felç oldu. Ancak hiçbir şey yapmamak ona göre değildi. Kazadan önce de resim yapmayı seven ressam Kolp yılmadı. Hayatla yeniden bir bağ kurmak için bu kez de fırçayı dişlerinin arasına alarak tablolar yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Alman ressam Thomas Kahlau, 15 yaşında yüzerken bir kaza geçirdi. Bu yüzden hem kolları hem de bacakları tutmuyor. Resme tutkuyla bağlı olan Thomas Kahlau, fırçayı ağzıyla tutuyor. Tablolarında çiçeklere yer veriyor.

Stanislaw Kmiecik’in de doğuştan kolları yok. Ama o hayata sıkı sıkı sarıldı. Günlerini resim yaparak geçiren Stanislaw fırçayı ayaklarıyla tutuyor. Evli ve bir çocuk babası. Resmetmeyi en çok sevdiği konu ise doğa.

Chris Opperman 1989 yılında bir kaza geçirmiş ve boynu kırıldı. O günden beri ayağa kalkamıyor. Güney Afrika’da yaşayan ve 2002 yılında dudaklarıyla fırçayı tutarak resim yapmaya başlayan Chris Opperman, tablolarında daha çok çocuklara yer veriyor.

Doğuştan kolları olmayan Alman Antje Kratz, fırçayı ayaklarıyla tutarak resim yapıyor. Hem çok iyi bir ressam, hem de başarılı bir sporcu. Kratz, bale ve jimnastik yapıyor.

Mariola Wower 1964 yılında doğdu. 1992 yılında trafik kazası geçiren Mariola Wower tekerlekli sandalyede hayatını sürdümeye başladı. 1995 yılında resim yapmaya başlayan ressam fırçayı dudaklarıyla tutuyor, daha çok doğa resimleri ve portre yapıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder