Magazin 'En seksi kadın' konuştu

'En seksi kadın' konuştu

Paylaş
'En seksi kadın' konuştu

Boxer okurunun oylarıyla Türkiye'nin en seksi kadını seçilen Simge Tertemiz “Beni daha çok Eva Herzigova'nın gençliğine benzetiyorlar. Ama o estetik yaptırmış sanırım, şimdi o kadar çok benzemiyoruz” diyor

Simge Tertemiz, 2004 ‘Best Model Turkey’ birincisi. Her model gibi onun da kariyer olarak kendine seçtiği alan televizyon kanallarında sunuculuk. Bir yıla yakın özel bir televizyon kanalında magazin programı sunuculuğu yapması Tertemiz için bu kapının aralandığı anlamını taşıyor. Televizyon sunuculuğu dışında son olarak Şafak Sezer’in başrolünü oynadığı “Türk Malı” dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı. Kendisi için her şeyden önce ailesinin geldiğini, para için asla kendinden ödün vermeyeceğini söylüyor.

* Modelliğe başlama hikâyeniz nedir?
Annemin isteğiyle 2002’de ‘Best Model of Turkey’ yarışmasına katıldım. 15 yaşında olduğum için ‘Geleceğin Güzeli’ seçildim. İki yıl sonra ‘Best Model of Turkey’ birincisi oldum.

* Bir lakabınız var mı?
Erkan Bey (Özerman) Eva Herzigova’ya benzettiği için bana Simgeva adını taktı. Yurt dışında da bu adı kullanıyorum. Zaten soyadımı söylemekte zorlanıyorlar. Beni daha çok Eva Herzigova’nın gençliğine benzetiyorlar. Ama o estetik yaptırmış sanırım, şimdi o kadar çok benzemiyoruz.

* Disiplinli, karizmatik ve işine saygılı olmak gibi bir modelde bulunması gereken üç özelliğe sahip olduğunuzu söylemişsiniz. Sizi diğerlerinden farklı kılanlar bu özellikler mi?
Medyatik biri değilim ama kendi camiamda tanınan biriyim. Çünkü sadece işimle gündeme geliyorum. Aileme ve kendime saygım var. İradeliyim, para için hiçbir şeyden ödün vermem.



* Yarışma öncesi ve sonrası modelliğe bakışınızda nasıl bir değişim oldu?
Tabii değişti. Bu piyasaya 15 yaşında girdim ve öncesinde de hep “Manken olacağım” dedim. Hiçbir zaman başka bir mesleğin hayalini kurmadım. Elimi attığım şeyi de başardım. İstediğim yerdeyim. Ülkemizde maalesef bu mesleği o kadar küçük duruma getirmişler ki yaptığınız işten zevk alamıyorsunuz. Avrupa’da bu böyle değil. Orada mankenlere ilah gözüyle bakılıyor. Kendi ülkemde de bunu yaşamayı çok isterdim.

* Yeteri kadar para kazanabildiniz mi? Tatmin ediyor mu sizi?
Tatmin edici rakamlar kazandım ve kazanmaya devam ediyorum. Fakat oyunculuk modellikten daha çok kazandırıyor.

2

Haberin Devamı