Dünya Ekvador kaynar kazan

Ekvador kaynar kazan

Paylaş
Ekvador kaynar kazan

Devlet Başkanı hastanedeyken sokaklardaki şiddet durmadı. Başkan Correa'yı savunan ordu, polisle çatıştı

Ekvador'da dünkü gösterilerde atılan gazlar nedeniyle fenalaşan Devlet Başkanı Rafael Correa hastanede tedavi görürken, sokaktaki çatışmalar durmadı. Hükümeti protesto eden polisler devlet başkanının kaldığı hastaneyi kuşattı.

Haberin Devamı

Daha önce devlet başkanı tarafında olduğunu açıklayan ordu da, Correa'yı kurtarmak için polis ile çatışmaya girdi. Çatışmada iki polisin hayatını kaybettiği belirtildi.

Polis ile karşılıklı ateşin ardından askerler devlet başkanını, mahsur kaldığı hastaneden kurtarmayı başardı.

Devlet başkanına başkaldıran polis ile ordu arasındaki sokak çatışması anı anına kameralara yansıdı.

Devlet başkanına ulaşan ve başkaldırıda bulunmayan polisler, başkanı hastaneden çıkardı. Güvenlik güçleri koruma amaçlı Rafael Correa'nın aracının etrafını sardı.

Aracın hareket ettiği dakikalarda silah sesleri şiddetlendi.

Görgü tanıkları ve yerel medya kuruluşları, hastaneden çıkarılan Correa'nın devlet başkanlığı sarayına gittiğini ve binanın balkonundan göründüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Bölgedeki kaynaklar, günün büyük bölümünü hastanede geçiren Correa'yı binayı kuşatan isyancı polislerden kurtarmak için askerlerin operasyon düzenlediğini, onlarca askerin tüfeklerle havaya ateş açtıktan ve ses bombaları patlattıktan sonra hastaneye girdiğini söyledi.

Aynı kaynaklar, operasyon sırasında polis ve askerlerin birbirlerine ateş açtığını, askerlerden birinin yaralandığını, askerlerin eşliğinde iki aracın hastaneden ayrıldığını, ardından da askerlerin binayı terkettiğini ifade etti.