Hakan Çelenk Dünya Kupası'nı IŞİD almasın!
HABERİ PAYLAŞ

Dünya Kupası'nı IŞİD almasın!

Gezegenimiz 1 ay boyunca Dünya Kupası’na kilitli. Bu yüzden Irak’tan gelen son fotoğraflara belki yeterince ilgi gösteremediniz. Şimdi ilginizi çekebilecek bir foto-analiz yapalım. Aşağıdaki fotoğraflar Dünya Kupası’yla ilgili. IŞİD’in, Irak’taki infazlarını paylaştığı fotoğraflar bunlar.

İtalyan Milan’da oynayan Brezilyalı Kaka’nın milli formasını giymiş bir Irak’lı (yukarıda) pırıl pırıl parlıyor. Aşağıdaki fotoğrafta ise kendilerini infaza götürecek kamyonu bekleyenler arasında görülen 18 numara, İspanyol yıldız Alba’nın Barcelona forması. Daha yakında, Bosna asıllı İsveçli yıldız İbrahimoviç’in Fransız Paris St. Germen’e transfer olmadan önceki takımı İtalyan Milan’da giydiği 11 numara var.

Haberin Devamı

Başka bir fotoğrafta, İngiliz Manchester United’ın Afrikalı orta sahası 17 numaralı Nani’yi infaza götürüyorlar. Yerde infaz sırası bekleyenlerin en yakınında, İngiliz Arsenal’in Türk oyun kurucusu Mesut Özil, 10 numaralı Alman Milli Takımı formasıyla yatıyor. Diğer fotoğraflarda İtalyan Fiorentina’nın ve Alman Milli Takımı’nın ‘Bay Güvenilir’ lakaplı İspanyol kökenli golcüsü Gomez ve İtalyan Juventus’ta oynayan Arjantinli Tevez var. Eğer futbol üzerinden dünya vatandaşı olmaya çalışan o Iraklılar o formaları sırtlarına geçirmeseydi; eğer akşam televizyon başında sabaha kadar futbol izlemeseydi; Kaka, Alba, Tevez, İbrahimoviç, Nani, Mesut, Gomez, Tevez ve diğerleri bugün dünyanın zirvesinde top çeviremezdi. Milyonları kazanamazlardı. Ebette oynayıp keyif verecekler, biz de izleyeceğiz. “Ama Irak’taki zulüm için daha fazla duyarlılık” dileyip analize geçelim:

O fotoğraflarında ölenlerin bir kısmı polismiş askermiş önemli değil. Normalde bu sıralar tuttukları takım yenilince üzülecek belki de küfredeceklerdi. Tıpkı Türkiye’de ya da Arjantin’in bir köyündeki sıradan erkekler gibi. Savaş küresel dünyadan 72 milleti destekleyerek keyif almaya çalışan biz sıradan insanlarla, 1400 yıllık mezhep hesaplarını kanla kapatmaya çalışanlar arasındadır. Saldırı hayatadır; biraz geç de olsa dünya vatandaşı olmaya çalışanların hayatınadır. Sözün özü, tehlike çok büyüktür. Dinsel fanatizmin hedefinde ideolojik hasımlardan öte sıradan hayatlarımız var. Siz, mezhep hesaplarını iktidarlarını sağamlaştırmak için kullanan politikacılar ve “Diğer mezhebe ölüm” naraları atan fanatikler... Destek verdiklerinizin ürettiği manzara budur... Ama hâlâ televizyonların karşısına geçip birçoğunuz Dünya Kupası izlemeye devam edebiliyor. Sizin Dünya Kupası izlemeye hakkınız yok.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder