Gazanfer Gür CAP İstanbul
HABERİ PAYLAŞ

CAP İstanbul

Hafta sonu, 19 Eylül’de Fransa ‘nın Toulon kentinden başlayıp İstanbul’da sona eren 1590 millik Cap İstanbul yelken yarışının İstanbul Boğazında yapılan gösterisine katıldık.

Türkiye’nin ve İstanbul’un tanıtımına büyük katkı sağlayan ve dördüncüsü yapılan yarışta bu yıl ilk kez bir Türk yelkenci Selim Kakış Türk Telekom’un sponsorluğunda yarıştı. Cap İstanbul’a başta İstanbul Belediyesi,TOBB ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği olmak üzere Türkiye’den de büyük destek var.Ancak medya tanıtımı iyi olmadığı için sonuçta Fransız, Alman, Portekizli yelkenciler İstanbul Boğazında yarışmış oldu.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Avrupa yelken yarışlarında önemli bir yere sahip olan bu yarışta WOW otelleri ve Türk Telekom dışında sponsor Türk firma olmaması da ayrı bir ayıbımız.

Yıllardır özellikle Avrupa ‘daki Türk ve Türkiye imajını düzeltmeye çalışıyoruz.

Tanıtım için milyonlarca Euro para harcıyoruz.

Avrupa’nın en elit kesimine, yelken meraklılarına ulaşan bir etkinliğe ne yazık ki sahip çıkamıyoruz.

***

Bu tip etkinliklerin özellikle Avrupa Birliği sürecindeki önemini bilen Avrupa Birliği Genel Sekreteri Volkan Bozkır yarışlara ve ödül törenine katılarak Cap İstanbul’a büyük destek verdi.

Yarışı sırasında İstanbul Boğazının trafiğe kapanarak tanker ve transit gemi geçişinin engellenmesi bu gemilerin neden olduğu görüntü ve çevre kirliliğini, yarattıkları tehlikeleri de tekrar gündeme getirmeli.

Montrö anlaşmasıyla boğazlardan geçiş kontrolünde elimizin kolumuzun bağlı olduğu bir gerçek.

Ancak en azından özellikle yaz aylarında gündüz saatlerinde boğazları transit geçişlere kapayarak halkın kullanımına açabiliriz.

Boğazda İstinye, Bebek, Tarabya ve Beykoz koylarındaki marina projelerinin hayata geçirilmesi, doğal liman Haliç’in denizcilik sektörüne kazandırılması yakın gelecekte İstanbul’u Avrupa’nın en önemli denizcilik merkezi haline getirecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder