Cem Kerpiççiler Bu cezanın hesabını verin!
HABERİ PAYLAŞ

Bu cezanın hesabını verin!

Fenerbahçe'nin UEFA Disiplin Kurulu'nun, Süper Lig'de 2010-2011 sezonuna ilişkin şike davasıyla ilgili verdiği 2+1 yıl men cezası için UEFA Tahkim Kurulu'na yaptığı itirazla ceza 2 yıla düşürülmüştü. Fenerbahçe 2 yıl men cezası ile ilgili Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurmuştu. Daha önce de defalarca belirttiğim gibi 3 Temmuz operasyonunun memleket futbolunu lavanta kokulu zamanlara taşıma derdi olmadığı açık...

Tel tel dökülen hikaye

Soruşturma sürecinden, mahkeme safhasına kadar tel tel dökülen bir hikaye bu. Daha önce de birçok kez ifade etmeye çalıştığımız gibi mevzu gayet sarih aslında: "Hükümet olmaktan iktidarını ilan etme yolunda hızla gidenler yeşil sahalarda hakimiyetini artırmak için operasyonun düğmesine epey evvel basmışlardı. Zamanla daha da güçlenip mağdurluktan muktedirliğe geçiş yapanlar için yeşil sahalarda da tam hakimiyet büyük önem arz ediyordu.

İktidarı sağlamlaştırmak adına

Haberin Devamı

Futbol pastasından daha fazla pay almak ve iktidarlarını daha da sağlamlaştırmak için yeşil saha ve çevresinde de ne kadar güçlü olduklarını kanıtlamak ve seslendikleri kitleye "yıkılmaz armada" mesajını bir kez daha göstermek için her şart uygundu... Siyaseten geldikleri noktada "Ne kadar da güçlüyüz. İstediğimizi yaparız" söylemiyle tüm kaleleri bir bir fethederken yeşil sahaları dizaynda sürpriz bir hamle ile karşılaştılar. En az onlar kadar futbola yön vermek ve o alanda da var olmak isteyen "hareket"le yaşanan operasyonel ve taktiksel çekişmeleri hiç hesaba katmamışlardı..."

Hayali düşmanlara yüklemeyin

Fenerbahçe cephesi de bu operasyona karşı kendini hiç iyi savunamadı. Yalnızca taraftarlar 'dik' durdu.

Hamlelere karşı başta başkan Aziz Yıldırım olmak üzere tüm sorumlular çelişkili karar ve adımlarla bu operasyonun daha etkin olmasına neden oldular. CAS'a açılan davada neden geri adım atıldığı, kafalardaki sorulara neden açık ve net yanıtlar verilmediği, sürekli 'düşman' yaratılarak tüm sorumluluğun zaman zaman bu hayali düşmanlara yüklenmesi çok iyi sorgulanmalıdır. Kulübü bu duruma getirenler ve hiçbir sorumluluk kabul etmeyenler özeleştirilerini vermelidirler.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder