Tamer Heper Borç 2 ayın borcu
HABERİ PAYLAŞ

Borç 2 ayın borcu

Haberin Devamı

Kiracım Şubat kirasını ödemedi. 22 Şubat’ta ihtarname göndererek kirasını 30 gün içinde ödemesini istedim. 10 Mart’ta Şubat kirasını ödedi. Ancak Mart kirasını ödemedi.

Şimdi Mart kirası için ikinci ihtarı göndermem gerekiyor. İki haklı ihtar olması için Şubat ihtarında belirttiğim 30 günün geçmesi gerekiyor mu? ● O.K.


Kiracının ödemesi gereken kira bedelini zamanında ödememesi halinde kiracıya ihtarname göndererek 30 gün içinde ödemesi istenebilir.

30 gün içinde kira bedeli ödenmez ise ikinci bir haklı ihtara gerek olmadan hemen 31’inci gün temerrüt nedeni ile tahliye davası açılabilir. Birinci ihtar Şubat içinde gönderildiği için sonra gelen Mart ayı kirası da ödenmez ise bu defa ikinci ihtar olarak Mart kirası için ihtarname gönderilebilir.

Sizin iki ihtarnamenizin de geçerliliği var. Yeri gelmişken bir açıklama yapayım. İki haklı ihtar oluşması için mutlaka kiracıya 30 gün süre verilmesi gerekmiyor.

Bu temerrüt için aranan şart. Şayet kiracıya 30 gün süre vermeden bir ihtar gönderseniz, sonra herhangi bir ayda yine o ayın kirası ödenmediği için bir ihtar gönderseniz yine iki haklı ihtar oluşmuş olur ve dönem sonu tahliye davası açma hakkı kazanırsınız.

Ancak bu ihtarlarda kiracıya 30 günlük ödeme süresi verilmediği için temerrüt oluşmaz ve 30 gün sonra kira ödenmez ise temerrüt nedeni ile tahliye davası açamazsınız.

Temerrüt nedeni ile tahliye davası açmanın avantajı, 30 gün geçtikten hemen sonra yani 31’inci gün davayı açma hakkını kazanmanızdır. İki haklı ihtarda ise dönem sonlarında tahliye davası açılabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder