Yazgülü Aldoğan Bir kere de akıllı olsun!
HABERİ PAYLAŞ

Bir kere de akıllı olsun!

Laikçi, CHP’li olan olmayan ama naif, oyunbozan, şımarık ve inatçı tavırdan bıktım! Ortak adayı beğenmediler, üzerinde anlaşacakları yeni aday bile bulamıyorlar ama huysuzluk yapıyorlar. Nasıl farkında değiller; bir iç savaşa doğru adım adım itiliyoruz. Üç gün sonra topraklarımızda terörün her türlüsü olabilir. Bu vahim duruma bizi getiren RTE ve komşu ülkeleri karıştırma üstadı Davutoğlu’dur! Hazırlanan plana göre biri Çankaya’ya çıkarken biri de hükümetin başına geçirilecek. O tufanda gideceği yer olan gider de ya burada kalacak olanlar?

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Beşi bile anlaşamaz!

Suriye mi olacağız? Suriyeliler gibi, kaçtığımız ülkelerde kaldırım kenarında avuç mu açacağız? Ekmeleddin İhsanoğlu bu coğrafyada, bu konjonktürde, bu ateşe su dökecek doğru adaydır. Hakkındaki iddiaların hepsinin yanlış olduğu da ortaya çıktı. Bir susun ya, bir kere de akılcı olun. İlle bölünecekler, ille mızıkacaklar. Tolga Yarman mı olsunmuş, Emine Ülker Tarhan mı? Beşi aynı aday üzerinde anlaşsın, dişimi kıracağım! İlke uğrunaymış. Yangın var, yangın. İlkesi mi kalmış? Adam, el altından Suud’la işbirliği yapıp Suriye’yi, Irak’ı parçaladı, Kürtlerin sırtını sıvazlayıp iyi geçiniyor, hepsi strateji; biz ilke uğruna Emine Hanım’ın peşinden gidip kadını da mı rezil edelim? Bırak Allah aşkına!

Analar ağlamasın dedikçe ağlıyorlar!

Çocukları dağa çıkan, çıkarılan, kaçırılan, artık hangisiyse anneler, Ankara’ya gelip parti liderlerini ziyaret ettiği gün, gazetelerde Suriye’ye savaşmaya giden çocukların haberi vardı. 14 yaşında IŞİD’e katılıp savaşta yaralanan ve Türkiye hududuna bırakılan, hastaneden babasını arayıp bulunan çocuğun öyküsü herkese ders olsun. Tek de değilmiş ve mahallelerden Ortadoğu bataklığında savaşmak için onlarca çocuk devşirmiş! Aynı gün PKK’nın haberine göre üniversiteyi terkedip Tunceli kırsalında örgüte katılan gençlerin fotoğrafı yayınlandı, üçü kız! Biri etnik savaş, diğeri mezhep savaşı. Özünde ekonomik koşullar, ötekileştirilme var hiç kuşkusuz ve tabii ki petrol savaşı, rant savaşı! Çocuk, ergenliğin başında kavak yelleri estirdiği, en öfkeli, asi döneminde, bir macera uğruna, kırılan gururu, kaybolan umutları için dağa çıkıyor, batağa gidiyor, kendini ıspata yöneliyor. Sonuç; savaş baronlarının elinde piyon. Çocuklarını macera uğruna ölüme itmeyecek bir politika izlemeyi düşünen de yok maşallah! Bütün hesaplar kirli, petrol parası kana bulanmış. Çocuklarımıza biz sahip çıkacağız, önce bizi yönetenlere sahip çıkarak.

Haberin Devamı

Ramazan yaza denk gelince

On bir ayın sultanı Ramazan geldi. Dinin bütün farzlarını uygulayan Müslümanların işi zor. Gölgede sıcaklık otuz derece. Oruç, on yedi saat kadar sürüyor. Aç kalınır da susuz nasıl kalınır? “Allah gücünü veriyor” diyorlar. Yine de ilk günden sonra kendinizi bir tartın. Hele yaşlılar, çocuklar, ilaç alması gereken, tansiyonu, kalp ve dolaşım hastalığı olanlar, “Günahı boynuma” deyip uzak dursunlar. Diyanet, küçük çocuklar için bile “ilk orucum, ilk iftarım” kampanyaları düzenlemiş. Cumhurbaşkanlığı kampanyası da Ramazan’a denk geldi, dini duyguları gıdıklamanın ve bundan yararlanmanın had safhada olacağı kesin. En büyük ibadet, sağ ve salim kalmaktır, kendinize eziyet etmeyin. İbadetinizi kimsenin gözüne sokmadan ve rahatsız etmeden, kendiniz ve Allah’a olan inancınız için yapın. Allah da yardımcınız olacaktır. Ayrıca iftarlar ve cami gezmeler de pek güzeldir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder