Candaş Tolga Işık Bir fotograf ve anlattıkları
HABERİ PAYLAŞ

Bir fotograf ve anlattıkları

Haberin Devamı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları açıklandı. Her şey Başbakan Erdoğan’ın istediği gibi oldu. “Bu yıl Kara Kuvvetleri komutanı yapılacak, zamanı gelince de Genelkurmay Başkanı olacak” denen Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu emekli edildi. İddia o ki; MİT’in 2005’te Genelkurmay’a adlarını bildirdiği ‘Karargah Evleri’ yöneticileri arasında Bekir Kalyoncu da varmış. Yine iddia o ki; “İrtica tehdidi var” diyerek komutanların hükümeti suçladığı, Başbakan Erdoğan’ın da çok sert tepki gösterdiği 2006’daki güvenlik zirvesinde masadaki generallerden biri de Bekir Kalyoncu’ymuş.

*

Jandarma Genel Komutanı olan Bekir Kalyoncu’nun, Genelkurmay Başkanlığı’na doğru yola çıkması istenmedi!

*[[HAFTAYA]]

Türk Ordusu’nun tarihinde ilk kez, Kara Kuvvetleri’ne 2 yıllık bir orgeneral atandı. Kendisinden daha kıdemli iki orgeneral bulunmasına rağmen Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanlığına uygun görüldü.

*

Balyoz ve Ergenekon davaları nedeniyle generallerin neredeyse tamamı ya hapiste ya da tutuksuz yargılanıyor. Hal böyle olunca, kuvvet komutanı yapacak general ara ki bulasın! Hava kuvvetleri komutanı yapılan Akın Öztürk, YAŞ’a kadar korgeneraldi. YAŞ’ta önce orgeneral yapıldı ertesi gün de Hava Kuvvetleri Komutanı oldu. Deniz Kuvvetleri’nde de durum pek farklı değildi. Donanma Komutanlığı’na vekalet eden Koramiral Bülent Bostanoğlu önce oramiralliğe terfi ettirildi, ardından da Deniz Kuvvetleri Komutanı yapıldı.

*

Başbakan Erdoğan ne diyorsa harfiyen o yerine getirildi. Kitabına uymayan durumlar da kitaba uyduruldu. İşlem tamamlandı, mıntıka temizliği bitti.

*

Sıra geldi bunu kamuoyuna duyurmaya. “Her şey Başbakan’ın istediği gibi oldu” mesajını halka vermeye... Amerikan başkanlarının yaptığı gibi, bir tek kare fotoğraf ile her şeyi anlatma yoluna gidildi. Talimatlar verildi, hazırlıklar yapıldı. YAŞ’ın bitiminde Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Erdoğan’ı, Genelkurmay Karargahı’ndan uğurladı. Dört kuvvet komutanlığından askerler dizildi ve hep birlikte selam durdu. Orgeneral Necdet Özel bir adım geride yürüdü. Başbakan beyaz gömleği ve kırmızı kravatıyla en önde ve tek başınaydı. Yüzündeki ifade, vücut dili zaten her şeyi anlatıyordu: “Eskiden son sözü asker söylerdi artık ben söylüyorum.” Anadolu Ajansı Foto muhabiri Yunus Bülbül’e de deklanşöre basmak kaldı. İşte yeni TSK ve işte yeni Türkiye!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder