Hakan Çelik Aşkın ve ölümün gizemi
HABERİ PAYLAŞ

Aşkın ve ölümün gizemi

Televizyonların sevilen yüzü Defne Joy Foster’ın esrarengiz şekilde hayata gözlerini yummasının ardından pek çok şey söylendi. Defne’nin o akşam tanıştığı Kerem Altan’ın evinde son nefesini vermesinin üzerinden sürdürülen tartışma ben bu yazıyı yazarken Twitter’da da devam ediyordu. Allah ailesine ve yakınlarına sabır versin. Müthiş yakıcı bir olay bu. Altan Ailesi için de kolay değil. Kerem Altan, Defne ile aralarında duygusal bir yakınlaşma olduğunu söylemiş. Diğer taraftan 32 yaşında hayata veda eden Defne’nin oğlu Can, yıllar sonra internete girip annesiyle ilgili yazılanları okuyacak. Bir çocuğun ve aslında iki ailenin geleceği söz konusu. Medyanın böylesine hassas bir olayda ne kadar dikkatli davranması gerektiğini söylemeye gerek var mı?

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Tam olarak ne olduğunu hiç kimsenin bilmediği bir olay hakkında daha fazla şey söylemek istemiyorum, zira orta yerde duran acı bize pek çok şeyi düşündürtüyor. Bu yaşananlar bana İrlandalı yazar ve şair Oscar Wilde’ın o ünlü sözünü hatırlattı: “The mystery of love is greater than the mystery of death”, yani “Aşkın gizemi, ölümün gizeminden daha büyüktür”... Bu yüzden belki de en iyisi soruşturma sonuçlanıncaya kadar sessiz kalmaktır.

İlkbahara doğru üç şehir önerisi

Havaların biraz ısınmasıyla yurt dışına gitme imkanı ve zamanı olanlar için üç önerim var. Biri Akdeniz’in diğer ucunda, yüzünü Atlantik’e dayamış Portekiz’in başkenti Lizbon, diğeri Sırbistan’ın başkenti Belgrad. Neden Lizbon ve Belgrad, biliyor musunuz? Çünkü müthiş bir hüzün havasıyla kaplı olan iki şehir de bana İstanbul’u hatırlatıyor. Size şaşırtıcı gelebilir ama İstanbul tadındaki başka bir yer de çok uzaklardaki San Francisco. Lufthansa, Amerika’nın San Francisco şehrine mayıs ayından itibaren dünyanın tek çift katlı uçağı Airbus A380 ile uçmaya başlıyor. Havacılık endüstrisinde bir dönüm noktası olan 526 koltuklu A380’i görmek ve baharı Pasifik kıyısında geçirmek için müthiş bir seçenek. Amerika’nın doğu sahillerine gitmek için New York’ta aktarma yapmak son derece cefalı bir iştir. En iyisi Avrupa üzerinden uçmak. San Francisco seferine dair bülteni alınca Lufthansa’dan İnci Gökçe’yi arayıp sordum. İstanbul-Frankfurt-San Francisco gidiş dönüş ekonomi sınıfı bilet ücreti, vergiler dahil, 750 euro’ymuş. İnsanlığın mühendislik ve teknolojide ulaştığı en son noktayı görmek, tabiri caizse dünyanın diğer ucuna gitmek için bu para fazla değil. Özgürlüklerin ve güneşin şehri San Francisco’dan çok etkilenmiştim. Zamanım olsa tekrar gitmek isterdim.

Haberin Devamı

Moda şehri İSTANBUL

Damat, Tween ve DS markalarının patronu Süleyman Orakçıoğlu, İstanbul’u dünya moda başkentleri arasına yerleştirebilmek için yıllardır uğraşan bir iş adamı. Londra, Barcelona, Tokyo ve New York gibi şehirlere “Türk malı” ürünlerini ihraç ederek zaten çıtayı iyice yükseltmişti. İstanbul Fashion Week (İstanbul Moda Haftası) çerçevesinde dün düzenlenen defileye dünya çapında yıldızları getirerek bir adım daha attı. Defilede kendisini burlesque (içinde parodiler bulunan seksi gösteri) akımına adamış fetiş oyuncu Dita Von Teese ve süpermodel Irina Shayk podyuma çıktı. Yanıbaşımızda İran, Tunus, Yemen ve Mısır fokur fokur kaynıyor... Oysa İstanbul, bütün yaşam tarzlarının bir arada barış içinde bulunabildiği bir metropol olarak özgünlüğünü koruyabiliyor. İşte bunu çok önemsiyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder