Dünya Amerika Türkiye'yi füze markajına aldı

Amerika Türkiye'yi füze markajına aldı

Paylaş
Amerika Türkiye'yi füze markajına aldı

Amerikan yönetimi, füze savunma sisteminin NATO projesi olarak kabul edilmesi için tüm imkanlarını kullanırken, bu proje konusunda ince eleyip sık dokuyan ülkelerin başını çeken Türkiye'yi de yakın markajda tutuyor

Bu çerçevede NATO’daki dışişleri v e savunma bakanları toplantısı sırasında ABD ile Türkiye arasında mini bir zirve yapıldı. Amerika, NATO şemsiyesi altında Avrupa’ya füze savunma sistemi kurmak istiyor. Sistemin en önemli bölgesi ise Türkiye. Pazarlıklar son aşamaya gelse de Türkiye nihai kararını vermek için belli şartların oluşmasını bekliyor.

Haberin Devamı

‘KOMŞUM’ VURGUSU

İki başkent arasında projeyle ilgili soru ve cevaplar gidip gelirken, Ankara her şeyden önce “tehdit kaynakları” tanımlamasına ciddi şekilde itiraz ediyor. Tehdidin gelebileceği noktaların farklılaşabileceği tezini işleyen Türkiye, İran, Rusya ve Suriye gibi ülkelerin işaret edilmesi yaklaşımından vazgeçilmesini istiyor.

“Benim komşularımla sorunum yok” mesajını Amerika’ya resmen ileten Türkiye, bir yandan bu söylemi kullanırken aynı ülkelere karşı olacak bir sistemi topraklarına yerleştirmesinin zorluğuna dikkat çekiyor.